weby pro nejsevernější čechy

Další hluboká jizva na tváři města Rumburku

To se opravdu město nepoučilo a po nesmyslné demolici celé jižní fronty náměstí i s budovou radnice, po demolici renesančního Grohova domu a neúprosné devastaci pivovaru, dopustí další brutální zásah do historického urbanismu města?
Bezohlednost dnešní doby se snad již definitivně vymkla ze všech kloubů. Po nás potopa! Skutečně tak dnes všichni žijeme a chceme i nadále žít? To si doopravdy myslíme, že naši potomci budou jezdit po obchodních centrech jako my po hradech a zámcích? Že budou obdivovat odvážnost architektonického řešení krabice od bot a parkoviště pro tři sta aut v centru města?
Ve svém okruhu kamarádů a známých neznám jediného člověka, který by dal přednost obchodnímu centru, před návštěvou galerie, muzea, hradu, zámku, kostela nebo jiné historické památky. Věřím tomu, že snaha pochopit a poznat vlastní historii patří ke zdravému rozvoji lidské osobnosti, takže další tak brutální zásah jakým je demolice domu čp. 906, nepoznamená k horšímu pouze Rumburk, ale nás všechny, kteří tu žijeme.
Josef Rybánský, historik