weby pro nejsevernější čechy

Začátek školního roku (Varnsdorf, 2. září 2019)

V pondělí 2. září 2019 to znovu začalo. Je tu nový školní rok 2019/2020, noví prvňáčci, noví primáni. A taky noví či staronoví učitelé.

Nejprve ZŠ Edisonova. Dvě nové první třídy se letos musely vtěsnat do haly, ranní deštík znemožnil tradiční setkání pod volnou oblohou. Přivítat prvňáky dorazil starosta města. Po proslovech a představovačkách do tříd k prvnímu seznamování.

Gymnázium o hodinu později v aule jako vždy, letos opět pouze jedna prima, leč 34 přijatých (každý třetí z uchazečů). Na zahájení dorazil biskup Mons. Mgr. Jan Baxant i generální vikář
Mons. ICLic. Mgr. Martin Davídek. Za zástupce města lze považovat místostarostu, který se vrací jako vyučující, a možná trochu i jednoho člena zastupitelstva – otce jedné z primánek. Proslovy a přání, představení pedagogů, a pak seznámení se školou, od čipů po tělocvičnu. A nakonec první „provozní“ záležitosti ve třídě.

Foto IŠK:

ZŠ Východní má fotky zde ->

ZŠ a MŠ Bratislavská zde ->

ZŠ Náměstí zde ->

Zahájení školního roku 2018 ->, zahájení školního roku 2017 ->zahájení školního roku 2016 ->, zahájení školního roku 2015 na gymnáziu ->, 1. září roku 2014 ->, rok 2013 tady ->

Tagy