weby pro nejsevernější čechy

Okresní kolo Středoškolského atletického poháru 2019 (okres Děčín)

V úterý 24. září 2019 se na rumburském městském stadionu konalo děčínské okresní kolo Středoškolského atletického poháru.

Nepamatuji, že by se tahle soutěž někdy v uplynulých letech ocitla mezi akcemi, o nichž jsem věděl, nebo je dokonce dokumentoval. Dle propozic se účastní studenti 1. – 4. ročníku středních škol (u víceletých gymnázií kvinta až oktáva), ročník narození 2000 až 2004. Škola může postavit 2 družstva – maximálně 12 dívek a 12 chlapců v každém. Disciplíny – dívky 60 m / 200 m / 800 m / dálka / výška / koule 3 kg / štafeta: 4 x 200 m, chlapci 60 m / 400 m / 1500 m / dálka / výška / koule 5 kg / štafeta: 4 x 200 m.

Když jsem během týdne koukal na přihlášky, uvedl jsem následně v pozvánkách, že účast přislíbil jen rumburský gympl a šluknovská lesárna. Než se den otočil, byla to pravda už jen z půlky. Lesárna účast odřekla, nově se na seznamu objevila sloučená zdrávka a obchodka.

Myslel jsem si, že už jsem si zvykl. Okresní kola se tu konají docela často – OVéčka, florbal, Pohár rozhlasu. Že nás v nich absolutně ignoruje celý zbytek okresu, ležící mimo výběžek, už mne dávno nepřekvapuje. A to strejda Google tvrdí, že je na okrese 59 základek a 19 středních škol. Ale že tentokrát to bude takové fiasko, to jsem nečekal. Tudíž než jsem dorazil z předcházejících povinností, byla půlka disciplin ukončená, protože občas to vypadalo, že někteří soupeří jen sami se sebou.

Přitom počasí na atletiku ideální. Sucho, žádné vedro, pod mrakem. Jen vlastně nebylo moc co fotit ani ve zbytku disciplín.

Výsledky ještě nejsou k dispozici, ale v podstatě zvítězil každý, někteří i násobně.

Tagy