weby pro nejsevernější čechy

Akcí bude na konci 25. týdne víc než dost

Už jsme tu od začátku týdne měli pozvánek několik, teď se ale přiblížil konec týdne, kdy počet akcí na minuty povážlivě houstne… Doufám, že počasí bude poté, co dosud předvádí, alespoň trochu rozumné a dovolí si vybraných akcí užít.

V pátek 21. června 2013 dopoledne určitě Jiřetín pod Jedlovou a jeho pravidelné Sportovní hry obcí (plakátek v předchozí pozvánce). Poté směr Česká Kamenice, abych si užil aspoň trochu big-bandů a mažoretek na Mezinárodním hudebním festivalu. Těžko říct, jestli při přesunech stihnu stejně tak tradiční vyhlašování výsledků literární soutěže Drápanda v Městské knihovně ve VDF, ale na GyplFest už budu u Kocoura určitě. Benešov nad Ploučnicí a jeho Slunovrat má letos smůlu, fakt se neroztrhám. Stejně tak nedám zahájení Svatojánských slavností bylin na Vlčí hoře.

V sobotu 22. června 2013 bych se rád dopoledne ještě jednou zastavil v České Kamenici (vy můžete třeba v Rumburku nebo v Krásné Lípě), pak návrat do domácích končin na FichtlCup na Studánce a třeba se mi podaří dostat i na tu Vlčí horu.

A neděle 23. června 2013 znamená vloni poprvé konané Nožířské slavnosti v Mikulášovicích, domácí přeložený Den dětí u Kocoura a s ním se kryjící Výroční koncert Varnsdorfské komorní filharmonie.

To ovšem zdaleka není vyčerpávající výčet, vyberte si sami v našem kalendáři – i když už se sem tam najde někdo, kdo dá avízo o dalších akcích, určitě nám jich ještě pořád spousta utíká. Takže pokud o něčem víte a my ne, nezapomeňte nám to sdělit!