weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý druhý týden roku 2019

Víkend bude bleděmodrý, ať bude počasí jaké chce.

O čem je řeč? Myslím, že ty plakáty a poutače těžko někdo mohl tady ve výběžku přehlédnout. Možná někomu nedošly všechny souvislosti, ale kdo jen trochu chtěl, určitě si našel potřebné informace. Minulý rok po 20 letech skončil festival Free Tibet. Lépe řečeno se přerodil. Free zůstalo, ale nově se tahle hudební událost jmenuje Výběžek Free L!ve a vytkla si nemalý cíl – postupně propagovat všechna místa našeho cancouru republiky. Protože se nějakou dobu snažíme vlastně o totéž, protože se shodujeme tak trochu i názvem, a protože zmíněná propagace proběhne i pomocí infocedulí, jejichž součástí jsou „naše“ fotky, nemůžeme chybět. Ostatně, v našich archivech se najde řada hudebních festivalů, o nichž už si jen vypráví pamětníci, takže buďme rádi za každou akci, která vytrvá a má co nabídnout… A když se o festivalu ví i v Práglu, tak byste taky mohli dorazit:

Ale ještě trochu zpět.

V pátek 18. října 2019 pokračuje Mandava Jazz v Žitavě. Já ovšem budu sedět ve varnsdorfském divadle.

V sobotu 19. října 2019 je toho spousta. Od výstavy drobného zvířectva v Mikulášovicích či plesu – narozeninové oslavy Taneční školy Step by Step tamtéž přes další koncert Mandava Jazzu, který je zároveň plesem, po basket ve varnsdorfské sportovní hale či volejbal (hraje Béčko se Železným Brodem, takže nejspíš v tělocvičně na Edisonce). A třeba ještě Lípa Musica, která zavítá do zámku v Doksech. Zbytek ani jmenovat nebudu, protože celý den zase zaskakuji v hlubokých lesích, abych se přímo odtamtud vrhnul do výše inzerovaného hudebního kotle.

V neděli 20. října 2019, pokud budu schopen po předchozím zážitku fungovat, se snad konečně dostanu v klidu do sportovní haly. Basket – nejprve holky, po nich kluci. Odpoledne se snad zrelaxuji v divadle. A večer se Mandava Jazz rozloučí posledním koncertem, který se po krátké přestávce opět vrazí do vlaků Trilex mezi VDF a LBC. Na to, jak se mi to vždycky líbilo, tak letos fakt nevím, jestli se mi vůbec chce…

Akcí je samozřejmě mnohem víc – podívejte se na plakátky, do našeho kalendáře, nebo klidně někde úplně jinde.

U sousedů: