weby pro nejsevernější čechy

Šluknovské slavnosti 2013

Prozraďte nám, na co se můžou návštěvníci slavností těšit.
Pro návštěvníky je připravený pestrý program. Šluknov navštíví Věra Martinová, skupina Mandrage, Marek Ztracený a další. Jelikož se jedná o dobový víkend, tak zde budou k vidění gladiátoři, římské a rytířské tábory. Zaručeně nebude chybět také oblíbená dvojice Asterix a Obelix, ani pověst O Bílé paní ze Šluknovského zámku.
Jak těžké je pozvat do města nějakou celebritu? Jakým způsobem vyberete, kdo tady bude vystupovat?
My oslovíme dotyčné umělce, a poté mají-li v požadovaný termín čas, od nich dostaneme nabídku. Ta prochází Radou města a Zastupitelstvem, kteří o tom rozhodnou. Každý člen Odboru kultury dostane úkol, aby popřemýšlel nad tím, koho bychom mohli pozvat. Následně o tom diskutujeme a ty celebrity, na kterých jsme se dohodli, zkontaktujeme.
Jak dlouho se taková velká akce jako slavnosti plánuje?
Akce se promýšlí od začátku nového roku.
Kdo vše se na organizaci podílí?
Do plánování slavnostní je zapojen celý Odbor kultury města Šluknov. V den akce se zapojují také Technické služby Šluknov a ostatní organizátoři, kterým za to patří velké poděkování.
Co slavnosti znamenají pro vás jako manažerku?
Je to největší akce města a prozradím vám, že s přípravami je opravdu hodně práce. Ale když vidíte spokojené tváře návštěvníků, tak je to pro vás odměna. Mám radost, když to všechny lidi baví a těší mě, když slavnostmi žije nejen celé naše město, ale i celé okolí.
Jaká byla návštěvnost slavností v minulých letech?
V minulých letech se návštěvnost pohybovala od 6 do 7,5 tisíce návštěvníků. Letos se ale obáváme špatného počasí, které nás neustále doprovází. Tato akce je na počasí závislá, tak budeme doufat, že se počasí umoudří a návštěvnost neklesne níže, než tomu bylo v minulých letech. Pokud to všechno vyjde, tak budu maximálně spokojena.

slavnosti sluk
Jak se vybírají témata slavností?
Témata jsou různorodá. Už jsme ale vyčerpali všechny slohy, tak vymýšlíme téma, které tu ještě nebylo a které by se dalo připravit tak, aby se návštěvníci měli na co těšit.
Máte na slavnosti ohlasy i z jiných měst? Myslíte si, že tato akce pomáhá zviditelnit Šluknov na mapě České republiky?
Okolní města jsou na tuto akci zvyklá a ráda se jí zúčastňují. Jezdí k nám návštěvníci i z nedalekého Německa, takže vás tímto zvu. Šluknováci, nešluknováci, Češi, cizinci, přijďte se podívat na naše slavnosti a pořádně si je užijte!

Soutěž o dvakrát dva volné vstupy na slavnosti do Šluknova:

tedy, šluknovský zámek je opravdu krásně rekonsturuován, kdo by to byl bývla řekl v tom roce, kdy vyhořel …. ale ve kterém roce že to bylo?

Napiště a vyhrajte dva volňásky na letošní slavnosti. Uzávěrka soutěže je ve čtvrtek (27/6/13) večer.

{module šluknovské slavnosti 13}