weby pro nejsevernější čechy

Vítr z hor poosmé ve varnsdorfském divadle

Sympatická snaha vedení varnsdorfského divadla přinést do města obsah, který není jenom klasika a nebo popina, dohromady tedy klasická popina má před sebou osmý pokus. Od třináctého do šestnáctého sedmnáctého listopadu vás čekají divadelní představení vevnitř i venku a také hudební vystoupení.

Tady je editorský výběr:

Čarodějův učeň, kterého uvede pro školy ústecký činoherák měl premiéru vloni a sesterský web naseveru(net) napsal:

Jasně oddělené dobro a zlo. Vítězství dobra nad zlem. Kouzla, čáry, magie. Trochu strachu. Dokonalý pohádkový koktejl. Jednoduše a velmi účelně vytvořená variabilní a funkční scéna. Výborné výkony od všech herců, kouzelnické souboje jasně odkazující k Harrymu Potterovi či ke Star wars, tedy k něčemu, co je zejména odrostlejším dětem, pro které je nová pohádka především určena, známé a blízké.

A dodal:

Celé mi to rozsvítil představitel Mistra JAN JANKOVSKÝ v rozhovoru, který poskytl novinářům po generálce : Je to POHÁDKA, tím se to všechno zjednodušuje, není v tom žádná obrovská psychologie figur, není to Dostojevskij. Při intenzivním zkoušení ale byla výborná parta, měli jsme skvělou náladu, a myslím, že se to na celém kusu odrazilo.

Druhý den se v divadle představí Jiří Maryško. Vrací se vlastně domů, tam kde projekt Demago vymyslel. Mluví o tom třeba v tomhle rozhovoru:

Samotná představení by neměla být nikdy opakována a zaznamenávána. My tu nicméně máme kousek pirátské nahrávky z loňského festivalu Kult.

Sobotní po Demagu v sobotu následuje koncert kapely Inženýr Mikulka je pro mě zatím tajemství, nicméně kolega Klusák je velmi nadšený a vstřícný:
Tyhle songy by byl luxus přehlédnout. Kapela Inženýr Vladimír, kterou lze lépe než kdy dřív objevit s albem Sexappeal, je nová faseta na české písničkářské scéně. Klíčové znaky stylu? Kousavost, černý humor, jízlivost, trolling: snad ve volném příbuzenství s webem Prigl.cz nebo neúprosnou filmařinou Larse von Triera.

Závěrečným představením bude Běžkařská odysea, představení které jsme také zatím neviděli, nicméně Bratři v tricku bývají obyčejně skvělí, takže bych se běžek nebál. Navíc: kdoví, jestli už nebude sníh!

Tagy