weby pro nejsevernější čechy

Ještě něco z minulé soboty (22/6) neboli co málem spadlo pod stůl

O minulém víkendu psal hodně podrobně kolega Šafus, ale nestihl všechno. Snažil jsem se mu krýt záda, ale nějak nestihl vydat. Tedy už brzo ráno začal ve Varnsdorfu tradiční streetballový turnaj. Na košíkářském webu se píše mimo jiné tohle:

Přesně po roce, v sobotu 22. června, se za nádherného počasí sešlo na úvodním turnaji 1. ročníku streetballového léta v několika věkových kategoriích na osm desítek basketbalistů a basketbalistek z Varnsdorfu, Rumburku, Nového Boru či Liberce. První z celkem tří termínů se odehrál v areálu tělocvičny, na stejném místě uvidíme i druhý v polovině srpna, závěrečný pak uspořádá 14. září Rumburk.

Ve Velkém Šenově mezitím rozehráli další turnaj, který se jmenuje Šenovská vařečka. Fotky zmizely někde na disku…snad je najdu …->za tímto odkazem najdete fotky organizátorů. Tady jedna, která demonstruje letní pohodu po turnaji. Při dnešním pohledu na teploměr se to zdá skoro neuvěřitelné.

senov

Ve Vilémově se také na nově otevřené hlavní hrací ploše loučili s nepříliš podařenou sezonou, po které se místní fotbal vrací do krajské soutěže. Zatímco zápas mezi vilémovskými ženami a seniorským mužstvem se odehrál v pohodě, následující zápas staré gardy s fotbalovými internacionály, které reprezentoval za všechny třeba Petr Rada, vzbudil spíše rozpaky. Vilémovská stará garda byla dost mladá a pěkně nabroušená, takže když po několika minutách vyhrávala tři nula, internacionálové, kteří si přijeli vydělat na pivo při předpokládaném „pouťáku, byli poměrně znatelně rozmrzelí.

Postupně se situace na hřišti zklidnila, ale přesto byl celý zápas velmi tichý a … nebavil se nikdo. Škoda.

Na Vlčí hoře ten den proběhly také tradiční Slavnosti bylin.

Tam jsem se opravdu jenom mihnul, ale hrubým odhadem bych řekl že návštěvníků proti loňsku ubylo.

Taková persona jakou byla předloni Iva Bittová anebo vloni Mario Biháry se tu letos nevyskytla, přesto věřím, že vystoupení „žlutých sester“ mohlo být úžasné, ale jak je i z tohoto textu patrné, stíhat se všechno nedá. 

Tak ještě fotka sluníčka. Třeba vás aspoň trošku zahřeje.

/vlcarna2