weby pro nejsevernější čechy

Prodloužený víkend a co s ním

Přicházejí tři dny volna, které sice můžete proležet doma na gauči, ale taky nemusíte. Tudíž vám chceme opět poradit, kde kdo co kdy… Od čtvrtka do neděle je to jasné – pokud budete po Výběžku jezdit autem, dávejte si pozor, protože se nejspíš někde potkáte s chumlem závodivších ženštin. Jede se další ročník Tour de Feminin 2013 – O cenu Českého Švýcarska. Dnes 4. července 2013 je slavnostní zahájení a start v Krásné Lípě. Letos tu asi žádný mediální tahák v podobě Martiny Sáblíkové nebude, takže noviny nejspíš po akci ani neštěknou. Ale my, pamětníci Závodu míru, nemůžeme chybět, ať už si o úrovni dění okolo závodu myslíme cokoli.

Večer je pak možno si odskočit do Doubice na Fabriku na koncert Killaflaw, na který se chystají někteří fanoušci třeba až z Prahy…

Pokud se chcete cyklistkám v pátek 5. července 2013 vyhnout, můžete si třeba odskočit na Grabštejn, nebo ČeskoSaskoŠvýcarsky vyrazit Parníkem ze skal. Já si zaskočím v podvečer do Chřibské na zahajovací koncert místního kulturního léta.

V sobotu 6. července 2013 bohužel budu pobíhat někde ve východních Čechách, takže nemohu sledovat start Tour de Feminin v RBK, ani se zajet podívat na první ročník rodea do České Kamenice, které by se mělo uskutečnit na místním fotbalovém hřišti v nám neznámou hodinu, bohužel nebudu ani na Jedlové, kde se bude slavit 20 let od znovuotevření rozhledny, ba nestihnu ani Hradišťan na Grabštejně.

V neděli 7. července 2013 bude start Tour de Feminin u nás, ve VDF na náměstí, takže nemusím nikam daleko. Dojezd a slavnostní ukončení závodu se ale termínově tluče s prvním koncertem VII. ročníku mezinárodního varhanního festivalu – Varhanní duchovní hudba ve Filipově, kde rozhodně nemůžu chybět.

Samozřejmě to není vše, další akce najdete v našem kalendáři. No a pokud o něčem víte a nenajdete to v něm, ihned dejte vědět, ať to napravíme. Tak na nějaké z akcí na viděnou!