weby pro nejsevernější čechy

Adrenalinový víkend na Köenigsteinu

V sobotu a v něděli, 13. a 14.07.2013, se na pevnosti Königstein koná oblíbený sportovní a outdoorový festival FESTUNG AKTIV! Lezecká stěna, pumptrackový parcour, slaňování hradeb i 200metrová lanovka Flying Fox. O víkendu 13. až 14. července 2013 se pevnost Königstein představí úplně jinak než jindy: pod heslem FESTUNG AKTIV! tentokrát nebude středem zájmu její 800letá historie, ale řada akcí, kterých se návštěvníci mohou aktivně sami zúčastnit. Areál pevnosti o rozloze 13 fotbalových stadionů se promění v pestrý festival sportovních aktivit. Na své si tu přijdou nejen zkušení sportovci a mistři svých disciplín, ale také začátečníci, jimž se dostane jedinečná příležitost vyzkoušet si něco nového.

A opět nebude chybět ani Flying Fox, spektakulární sjezd na 200metrovém ocelovém laně přes pevnostní plošinu s převýšením 50 m, který je každým rokem tou největší návštěvnickou atrakcí.

A přijede i Rakušan Heinz Zak, který napne svůj 40 metrový a pouze 2,5 cm široký popruh ve 40metrové výšce mezi hradbami pevnosti a ukáže návštěvníkům, co je »balanc«! A s mistrem to můžete natrénovat také sami při workshopu, kde si na nízkém laně slackline mohou všichni vyzkoušet, že udržet rovnováhu vyžaduje soustředěnost.

Na plošině Paradeplatz můžete obdivovat bravurní bikery Sebastiana Hopfeho a Thomase Helbiga při odvážných skocích přes extrémní překážky!

Novinkou je tzv. »pumptrack«, 40 metrů dlouhý parcour pro bike, který lze projet téměř bez šlapání. Návštěvníci si tu mohou zdarma vypůjčit helmy i bike.

Milovníky horských kol zajisté potěší akce »Classics on the rock«, tedy výstava MTB a burza dílů, mountainbiková túra i soutěže.

Mezi oblíbené disciplíny patří rovněž slaňování hradeb pevnosti za asistence profesionálních lezců. Tradičním místem této akce je přírodní skalní štěrbina Abratzky-Kamin.

Cena vstupenek na akci FESTUNG AKTIV! je vzhledem k nabízenému programu o něco vyšší než obvykle a zahrnuje veškeré atrakce včetně výstroje (lezecké a potápěčské vybavení, bazén, dětské hřiště, lanový park, lanovka Flying Fox, pumptrackové kolo i helmu atd.), výtahy, výstavy a večerní představení.