weby pro nejsevernější čechy

Nejblbější – máte Babáka!

Fakt jsem byl nějaký naivně natvrdlý, když jsem si před volbami v roce 2010 říkal, že takové „Věci veřejné“ mohou alespoň trochu narušit parlamentní hegemonii politických mamutů. Narušily jí, to tedy určitě. Ovšem trochu jiným způsobem či stylem, než by si člověk-demokrat byl přál. Svého času jsem měl i jistou slabost pro donkichotský boj jejich napoleonského šéfa za – řekněme – „odkmotrování“ státních zakázek v resortu dopravy. No, naběhl si tenkrát, chudák, a „Věci veřejné“ se pak – po aféře s tou jejich tehdejší Kočí – staly oblíbeným fackovacím panákem politické scény. To ovšem neumenšuje strmící hovadnost jejich prý „finančního“ experta, jménem Babák. Jeho výrok, pronesený na adresu nového ministra financí Fischera v televizních „Otázkách Václava Moravce“ (cituji): „Nehledejte v tom žádné rasistické narážky, ale žádný Žid nemůže být pro státní kasu horší než pan Kalousek,“ vejde bezpochyby do dějin pokleslosti domácí politické kultury.
Ba, co to dím! Měl by vejít do dějin jako odstrašující příklad toho, jak se na veřejnosti mluvit nesmí, a to tím víc, je-li člověk činným politikem. Vzhledem k tomu, že tedy panu Babákovi nehrozí automatické obvinění za porušení zákona o hanobení rasy či vyznání, doufám, že někdo – jako už se tak stalo v minulosti – panu Babákovi alespoň vymlátí zuby z té jeho nevymáchané držky! Odkud se to vlastně vzalo, takové vytlemené hovado, které si zakoupilo členství ve volebním projektu VV, aby pak smělo veřejně říkat zmíněné nehoráznosti?!?
Je takové biblické rčení: „Oko za oko, zub za zub.“ Je vykládáno jako návod k tomu, aby násilí a křivda nebyly šroubovány do nekonečna – tedy za jedno oko jen jedno oko! A podobně za jeden zub, opět jen jeden zub! Jenže ten pitomec Babák neurazil jen jednoho Žida! Urazil – dle mého – židovstvo. Takže ve jménu mého dědečka a miliónů dalších židovských obětí nacistického holocaustu – žádám, aby Babákovi bylo veřejně vymláceno nejméně šest miliónů zubů! A žádné oko! Ať se na to, pitomec jeden, musí koukat…