weby pro nejsevernější čechy

První srpnový víkend

Pokud jsem si minulý týden zabrblal, že vlastně není kam jít, konec aktuálního týdne hrozí opačným extrémem – i kdybychom se rozkrájeli na kousky, všechno nemůžeme stihnout. V pátek 2. srpna 2013 to pro veřejnost asi jistí Krásná Lípa a otevírání místního obnoveného pivovaru Falkenštejn. K otevření by teoreticky mělo dojít ve 14:00. 

Sobota 3. srpna 2013 bude hodně veselá. Třeba takový první putovní festival jurt, kde je podle letáčku, který mám před sebou, výběžek.eu mediálním partnerem, budu muset vybechat…

Co stihnout chci – sice souhlasím, že občas tělo musíme překvapit, ale za po těch dvaceti ročnících už jsou závodníci určitě zvyklí. Start Houmrova triatlonu je plánován někdy po 9:00, kdy končí prezence. Každoročně jsme vydrželi fotit vše – plavání, kola i běh, nejinak by tomu mělo být i letos. Uvidíme, jak to bude rychlé – v RBK v Loretě tou dobou bude probíhatodpustková slavnost, kam bych chtěl taky zaskočit – aspoň na chvíli. Jenže už ve 13:00 začíná varnsdorfské rodeo, letos nikoli na Riu, ale u Kocoura, a to si nemůžu nechat ujít. Odtud výjezd nikoli do Srbské Kamenice, jak jsem původně plánoval, ale pozor změna – kvůli rekonstrukci je místní kostel uzavřen a proto se bude hrát v kostele sv. Petra a Pavla v Růžové, navíc v posunutém čase až v 16:30. Podle toho, jak bude koncert dlouhý, bych se cestou zpět zkusil zastavit v Krásné Lípě na varhanním koncertě (18:00) a pak třeba znovu do Jiříkova na kus hudebního programu po triatlonu. A nějak se mi do toho rozpisu nevejde Technopárty.

Neděle 4. srpna 2013 bude klidnější – tradičně odpolední varhany ve Filipově a večer koncert na Fabrice v Doubici

A nevím, jestli má smysl připomínat, že další akce najdete v našem kalendáři. A pokud tam nějaké nenajdete a víte o nich, dejte vědět i nám!