weby pro nejsevernější čechy

„Spolu na startu“ s AC Rumburk i Anežkou Drahotovou

Za krásného slunečného počasí odstartovala v pondělí 1.6. oficiálně atletická sezóna i v Rumburku. Díky pořádajícímu klubu AC Rumburk se i Šluknovský výběžek zapojil do akce Českého Atletického Svazu „Spolu na startu“, společně s dalšími 172 místy po celé republice.

Ve 13 atletických disciplínách soutěžili atleti a atletky všech věkových kategorií. Z osmi pozvaných atletických klubů se závodů zúčastnilo celkem 162 sportovců od těch nejmladších v kategoriích přípravek až po dospělé.

Více než polovina závodníků reprezentovala rumburské atletické oddíly a celkem 66 atletů závodilo v dresu pořadatelského klubu AC Rumburk.

Závody byly ukázkou všestrannosti atletiky – k vidění byly sprinty, běhy na středních tratích, skokanské i vrhačské disciplíny a závěrečné štafety.

Parádní rumburskou disciplínou s velkou tradicí je sportovní chůze. Na start závodu na 1000 a 3000 metrů se spolu s hlavní hvězdou mítinku, rumburskou rodačkou, juniorskou světovou rekordmankou a reprezentantkou v chůzi Anežkou Drahotovou postavilo 21 závodníků.

Nádherné závody se podařilo uspořádat díky týmové spolupráci a úsilí obětavého kolektivu trenérek a trenérů, rozhodčích a mnoha přátel a partnerů klubu.

„Spolu na startu“ byla již třetí domácí akce, kterou po uvolnění vládních restrikcí spojených s virovou pandemií atletický klub AC Rumburk na rumburském stadionu pořádal. Protože hlavní atletická sezóna teprve začíná, budou další individuální i týmové atletické soutěže rychle následovat.

Pro letošní sezónu má AC Rumburk přihlášená družstva do týmových soutěží v kategoriích přípravek, mladšího i staršího žactva, dorostu i dospělých. Celkem 11 kol uspořádá AC Rumburk přímo na domácím stadionu.

Nejbližšími závody s účastí atletů AC Rumburk jsou krajský přebor družstev přípravek 5.6. v Rumburku, krajský přebor družstev staršího žactva 8.6. v České Lípě a krajský přebor družstev mladšího žactva 12.6. v Rumburku. Přijďte se podívat!

Výsledky všech závodů jsou dostupné na www.atletika.cz.

Foto: Jana Březáková

Tagy