weby pro nejsevernější čechy

Pomáhá fotbalem, letos pomůže psům a kočkám.

I fotbalem se dá pomáhat o tom nám dnes poví Michal Vyskočil. Pořadatel turnaje v malé kopané. Přijměte i mou pozvánku na super turnaj se skvělým záměrem.

Pořádat fotbalový turnaj musí být hodně náročné, jak tě napadlo uspořádat svůj první turnaj?

Celý život fotbal hraju, je to můj život a letní pauzy bývají dlouhé, takže jsme s přáteli navštěvovali turnaje v okolí, až mně jednou napadlo nějaký turnaj uspořádat. Už ani nevím proč, ani jak se ten nápad zrodil. Ale „projekt“ Pomáhat fotbalem, neboli dobročinný turnaj mně napadlo uspořádat poprvé vloni. Prakticky těžké to ani není – zařídíš hřiště, branky, rozhodčí, ceny a můžeš jít teoretický hrát, ale nejtěžší je to s lidmi. Sehnat je, a následná komunikace a hlavně spolehlivost, to je ten boj. Ale věřím, a tak jsem se na ten boj dal.

První ročník byl věnovaný dětskému domovu v Lipové. Jaká na něm byla účast, a jak si s ním byl spokojený?

Nakonec jsem s turnajem, ale hlavně s výsledkem sbírky byl spokojený nad moje očekávání. Turnaje se sice účastnilo bohužel jen 6 týmů, protože to bylo v termínu dovolených, ale o to víc si zase každý zahrál. Nakonec byli všichni spokojení a to mi dodalo chuť pustit se do dalšího ročníku. A co se týká sbírky, tak šlo o sportovní pomůcky pro děti z DD, ať už použité, nebo nové. Spoustu jsem toho dostal a za vybraných 22.000 Kč jsem nakoupil 148 úplně nových položek, které byly předány.

Připravuješ druhý ročník Dobročinného turnaj v malé kopané. ten proběhne kdy a kde? A pro koho bude tento turnaj tentokrát věnovaný?

Druhý ročník bude věnovaný zvířatům, respektive pejskům a kočkám ze zařízení Záchytné kotce a útulek Rumburk. Proběhne 1. 8. 2020 na letním stadionu v Rumburku. Novinka letos bude, že to nebude jen turnaj dospělých, ale jelikož trénuju i přípravku FK Rumburk, tak na několika hřištích proběhne turnaj dospělých a mladších přípravek za podpory FK Rumburk.

Je ještě možnost se přihlásit, a kde?

Určitě je možnost se přihlásit, a může takřka kdokoliv, omezené to nijak není. Jelikož jsem já pořadatel turnaje i sbírky, tak přihlásit se je možné pouze u mě, tak jako se mnou řešit dary do sbírky. Myslím, že to je důležité říct, že ke sbírce nemá nikdo jiný pravomoce kromě mně. Vše je možné telefonicky – 721 196 388, nebo si mě vyhledat na FB a napsat tam :)

Plánuješ mít u turnaje nějaké doprovodné akce?

Takhle, měl jsem velké plány, bohužel pak přišla doba temna (covid 19) a nikdo nevěděl co bude, a teď už je málo času. Neprozradím o co jde, ale nejspíš se o to budu pokoušet i na příští rok, pokud se to letos povede. Každopáně něco v hlavě ještě mám, čím to malinko oživit, jen nevím, jestli to bude možné zrealizovat časově, ale hlavně finančně. Jelikož veškeré peníze, které vyberu jdou na sbírku, tak všechno platím z vlastní kapsy, což je hodně omezující, když nemáš zlatou kartu. Jisté je zatím jen Afterparty v Baru na scéně. Co se týká sběrného místa, určitě na hřišti nějaké bude, které bude viditelné. Zrovna tak bude od 10.6. i sběrné místo v Obchodním domě Ratio v patře, kde je sport a zvířata, kam lidé mohou cokoliv nosit, i věci, které nebudou koupeny právě v Ratiu a já budu věřit, že nezůstane prázdné.

Událost si lidé můžou najít na facebooku, a nebo si mužou další informace k ní sehnat i někde jinde?

Žijeme ve facebookové době, takže na FB je vytvořena událost 2.Dobročinný turnaj, kde budu poskytovat veškeré informace, ale kdy se taky může kdokoliv zeptat na cokoliv, ať už ve skupině, nebo mi napsat zprávu. Veškeré informace taky poskytnu na výše zmíněném čísle.

 

Bylo by ještě dobré říct, co můžou lidé darovat – granule, vlastně asi veškeré krmení pro psy a kočky, pamlsky, hračky, dřevěné podlážky (využívají se v kotcích pod pejsky), barvy na kov ( hnědo-červená, čímž se kotce musí natírat), staré povlečení a prostěradla (z čehož se dělají pro psy uzle na hraní) a cokoliv dalšího, co lidi napadne, je toho spousty. Nebo je možné přispět finanční částkou a za celkovou částku s vedoucí útulku udělám nákup. Ještě musím říct důležitou věc – veškeré vybrané peníze zveřejnuji se jménem i částkou a na konci zveřejňuji doklad, že šlo vše do koruny na sbírku. Aby nevznikaly pochybnosti.

Tagy