weby pro nejsevernější čechy

Víkend dvacátého pátého týdne roku 2020

V něčem doháníme zpoždění po čtvrt roce, v lecčems ho nedoženeme už nikdy.

V pátek 19. června 2020 dojde k oficiálnímu otevření vozíčkářské trasy v okolí Krásné Lípy. Odpoledne naváže výlet po krásnolipských překvapeních. Atletická přípravka bude mít v Rumburku na stadionu 2. kolo KPD (snad vyjde počasí). Večer je na výběr Lidovka nebo Fabrika. Že by si v tomhle počasí varnsdorfská ZUŠka troufla na … a ještě něco navíc v parku u městské knihovny, tomu nevěřím.

Voda a její užívání se teď už každé léto stává centrem našeho zájmu. Zájemce o problematiku hospodaření s podzemní vodou zveme na vernisáž výstavy GEOLOGIE A HYDROGEOLOGIE ČESKO-SASKÉ KŘÍDOVÉ PÁNVE MEZI KRUŠNÝMI HORAMI A JEŠTĚDEM. Výstavní expozice, zasvěcený výklad odborníků i možnost dotazů – v jiřetínské galerii V Podstávce
v pátek 19. června 2020 od 18:00 hodin.

Martin Louka

V sobotu 20. června 2020 měly být Svatojánské slavnosti bylin a Nožířské slavnosti v Mikulášovicích. Snad někdy jindy, na svatýho Dyndy. Místo toho o výše zmíněného čtvrt roku posunuté zahájení turistické sezóny (viz plakátek), spojené s otevřením nové naučné stezky. I když poslední dobou jsem poněkud nejistý, jestli turismus vůbec ještě propagovat, když sice na jedné straně pláč, že ubytovaných málo a tržby žádné, na druhé straně řeči o semaforech, turniketech a zákazech… Jinak zase Fabrika.

V neděli 21. června 2020 pokračuje otevírání turistické sezóny. Do toho také o „pár“ měsíců posunuté běhání. Bohužel do třetice KPJ ve víceboji mladšího žactva Liberecka v Rumburku na stadionu. Na třech místech zároveň být ještě pořád neumím.

Zbytek si najděte v plakátcích nebo někde úplně jinde.