weby pro nejsevernější čechy

Kapela UDG: „Většinu toho co hrajeme jsme složili v Doubici“

V pátek 19. června se před Fabrikou v Doubici opět rozezněly hity kapely UDG, která zde odehrála již svůj třetí koncert po celostátní karanténě. Původně ústeckou kapelu UDG můžete znát díky jejím oblíbeným skladbám jako je třeba Hvězdář, Kurtizána anebo novější Parfémy. Koncert se uskutečnil pod širým nebem a i přes deštivé počasí se na něm sešlo více než  250 posluchačů.

Využili jste celostátní karanténu ke skládání nových věcí, tak jako se v poslední době chlubilo nespočet českých kapel?

My jsme skládali možná tak dříví, ale ne nové skladby (smích). Ono to (karanténa) ve finále nebylo zas tak dlouhý, jak se zdá. Ale i když jsme měsíc nekoncertovali, měli jsme ale dva online streamy (Spolu jedním hlasem).

Dost často koncertujete na Fabrice v Doubici, proč se sem pořád vracíte? To to tu máte tak rádi?

Fabrika i Doubice jsou krásný místa, a jezdíme sem už osmnáct let na soustředění. Je to pro nás jedno z nejtradičnějších míst z celých Čech. Troufnu si říct, že dneska je to tak patnáctý koncert tady, a je to vlastně úplně poprvé, co tady hrajeme, aniž bychom tady měli předchozí soustředění.

Soustředění znamená, že tu jen zkoušíte, ale neskládáte?

Zkoušíme i skládáme.

Vzpomenete si na něco, co jste tady složili?

No asi většinu všeho, co máme.

Jaké máte plány na léto? Už se zaplnilo?

Čeká nás série náhradních koncertů. I když velké festivaly jsou zrušené, našla se velká spousta pořadatelů, kteří dělají menší akce, a na ty jsme pozváni. Léto je už zaplněné, i když ne velkými festivaly.

Přišli jste o nějakou velkou akci během karantény?

Měli jsme mít v březnu velký koncert ve Fóru v Karlíně, což nám karanténa překazila. Nakonec jsme ho posunuli o rok, na 31. 3. 2021.

Vyprodáno máte?

Těsně před uzavřením jsme měli skoro vyprodáno, ale zbývá tam ještě pár posledních lístků.

Chystáte nějakou novou desku?

Právě posunutím velkého koncertu v Karlíně se nám otevřela možnost na něčem novém zapracovat, a přinejmenším příští rok to v Karlíně náležitě oslavit.

Tagy