weby pro nejsevernější čechy

Jako slon v porcelánu

V neděli tedy doopravdy na Fabrice v Doubici bylo vystoupení britské kapely China Shop Bull. Potud oficiální tisková zpráva, která by mohla být doplněna ještě o výroky typu „koncert se vydařil“, „kytary ladily“, „publikum se výtečně bavilo“. Já jsem se také výtečně bavilo. Jako malé děcko, respektive fracko. Ty dvě piva nepočítám, bylo horko, takže se vypařila cestou… Načež jsem si dal – přesně podle návodu ministra zdravotnictví – „normální prezidentskou dávku“, čili asi šest sklenek vína, ředěného vodu. To mi vyrobilo vpravdě „královskou“ náladu, a protože od jisté doby ze zdravotních důvodů nepiji vysokoprocentní alkoholy, dal jsem si místo tří panáků, které by tam poslal prezident, pár šluků léčivé byliny…
Načež jsem stál ve dveřích Fabriky, chlapci z Birminghamu, nebo odkud jsou, rapovali, až se hory zelenaly a kolem mne prošla Agáta Hanychová. Jéžíš! Co mi to ta mládež zase dala za model? No, nic. Vzhledem k tomu, že AH nechtěla zmizet z mé sítnice a seděla na baru, pozdravil jsem jí jménem svým i oficiálně i jménem celé vesnice… Ale přitom jsem si připadal fakt jako slon v porcelánu. Čínským!
Pak jsem pako šlo spát. Spalo jsem 14 hodin! Jen Dominika měla starost a chodila poslouchat, jestli dýchám. Potud na téma: „léčivé byliny“. Hoši? Děkujeme!