weby pro nejsevernější čechy

Víkend dvacátého šestého týdne roku 2020

Školní rok, na který se asi bude dlouho vzpomínat libě i nelibě, má sice končit až příští týden, ale ředitelská volna, trvající omezení/neomezení a podobná zvěrstva mají na svědomí fakt, že spousta drobotiny má už vysvědčení v tuto chvíli v ruce a plynule a předčasně jsme na mnoha frontách přešli do prázdnin.

Přicházíme tak o akce, které se konávali během mimoprázdninového období (byť jich poslední dobou ze známých důvodů bylo absolutní minimum), a nastává období, v němž se konávala spousta letních fesťáků, městských slavností a podobných radovánek, z nichž většinou nezůstal kámen na kameni. Původně plánované zámecké slavnosti Šluknov se řadí k těm záležitostem, které letos spadly do kanálu. Probíhají (minimálně v libereckém kraji) Dny lidové architektury 2020, kdy je možno navštívit celou řadu objektů zdarma.

V pátek 26. června ještě záchvěvy sezóny školního roku – mladší žactvo RBK a VDF bude mít v Rumburku na stadionu 2. kolo KPD. Měl by se konat 17. ročník Rockfestu Růžová. Vzhledem k nečekané situaci se nebude koncertovat na Fabrice v Doubici. Oblastní muzeum v Děčíně začíná s projektem letního kina, vybírá tituly tématické, spojené s plavbou, vodou, řekou. A začíná fesťák v Perle v Kyjovském údolí.

V sobotu 27. června 2020 za čárou v nedalekém Eibau 10. Oberlausitzer Oldtimerwandern. Pokračuje perlový Zubr. V Mikulášovicích se bude triatlonit. V České Lípě Severní vítr. Ve Chřibské Šnek Race. A já pojedu do Horní Police. Sám, jako už zas navždycky.

Toť vše. Zbytek si najděte v plakátcích nebo někde úplně jinde. A jděte si třeba … kam chcete.