weby pro nejsevernější čechy

Historický úspěch dorostenek AC Rumburk, ženy i mladší žákyně jedou na vítězné vlně!

V sobotu 27.6. pokračoval v Mladé Boleslavi druhým kolem krajský přebor dorosteneckých a juniorských družstev.

S velkým odhodláním poprat se bodově s týmy Jablonce nad Nisou a Liberce o jedno ze dvou postupových míst na Mistrovství Čech, nastoupilo do utkání družstvo dorostenek AC Rumburk ze třetí pozice, kterou rumburská děvčata vybojovala na kole prvním.

A na mladoboleslavském stadionu se děly věci! Atletky AC Rumburk v konečném bodovém součtu pokořily nejen družstvo Liberce, ale o 4,5 bodu překvapivě předčily i velmi silné družstvo Jablonce nad Nisou a ve druhém kole tak celkově zvítězily! Za rumburskými atletkami skončily týmy z Jablonce, Liberce, Turnova, Jičína i Mladé Boleslavi – velkých měst s dlouhou a bohatou atletickou historií.

Fantastický týmový výsledek podpořily výborné individuální výkony a prvenství v jednotlivých disciplínách:

Kateřina Jeništová vyhrála výkonem 10,59 m vrh koulí a výkonem 30,34 m hod diskem

Natálie Lálišová zvítězila v hodu oštěpem v osobním rekordu 36,70 m

Marie Šulcová vyhrála běh na 400m ve výborném čase 65,27 s

Katka Nedvídková nenašla přemožitelku v chůzi na 3000m časem 16:56 min.

Většina rumburských atletek si z Mladé Boleslavi odváží zlepšené osobní rekordy a na výborném týmovém výsledku se bodově podílelo celkem 17 děvčat. Každý bod hrál v konečném výsledku svou roli a účast a nasazení každé atletky byly nesmírně důležité pro úspěch celého týmu.

Velký podíl na vítězství ve 2. kole má bezesporu také vedoucí družstva dorostenek a hlavní trenér klubu Jan Rein. Zvolil správnou taktiku a výběr disciplín, ale co je nejdůležitější – dlouhodobě vede děti a mládež k atletické všestrannosti a pracuje na tréninkové přípravě a motivaci dnešního týmu dorostenek již od jejich žákovských let.

Vzhledem k historickému týmovému úspěchu nyní nechybí mnoho a sen o účasti na národním mistrovství družstev se pro děvčata z AC Rumburk může stát skutečností.

O konečném pořadí v rámci krajského přeboru a nominacích na Mistrovství Čech rozhodne po prázdninové soutěžní pauze 3. kolo 13.9. v Turnově. A protože týmy Jablonce a Liberce rumburským atletkám rozhodně nedají nic zadarmo, můžeme ještě očekávat tuhý boj o obě postupová místa.

Mimořádnou obětavost pro tým a velké odhodlání ukázal tým dorostenek následně i v neděli, kdy nehledě na únavu z předchozího dne a v prakticky plné sestavě doplněné ženami, zcela ovládl i 2. kolo krajského přeboru družstev žen a zvítězil opět i nad týmem žen TJ LIAZ Jablonec nad Nisou na jejich domácím stadionu. V Jablonci se o největší bodový zisk zasloužila třemi prvenstvími v bězích na 800m, 1500m a 5000m Tereza Masopustová.

A že se ženám a dívkám z AC Rumburk v letošní sezóně mimořádně daří prokázaly i mladší žákyně, které v pátek 26.6. na stadionu v Rumburku zvítězily jako družstvo v dvojutkání s atletkami Slovanu Varnsdorf.

Na vynikající výsledky týmů dívek a žen mohou nyní navázat muži AC Rumburk na prvním kole II. národní ligy družstev 4.7. v Bílině. Přijeďte se podívat!

Výsledky závodů najdete na www.atletika.cz

Tagy