weby pro nejsevernější čechy

Cenný bod přivezený z Táborska (z varnsdorfského fotbalu)


Utkání u soupeře začalo se zpožděním kvůli technické závadě autobusu a než se varnsdorfští na hřišti rozkoukali, prohrávali ve 3. minutě 0:1. Pak domácí zahodili další šanci a přišel pro ně trest. Přímý kop bravurně zvládl Matěj Kotiš a bylo srovnáno na 1:1. Do poločasu ještě pomohlo Varnsdorfu břevno, které orazítkoval autor první branky zápasu Javorek. Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, ale tým Táborska se postupně více prosazoval a vytvářel si střelecké příležitosti. Žádnou však nezužitkoval, takže se body dělily.
FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf 1:1 (1:1)
Branky: 3. Javorek – 22. Kotiš. FK Varnsdorf: Porcal – Kotiš, Filip, Cana, Jakobovský, Mikinič (61. Breite), Volf (62. Synek), Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy, Schubert. Trenér Zdenko Frťala.

————–

Juniorka potěšila výkony
FK Varnsdorf U21 zahájil své premiérové účinkování v Juniorské lize (ta se hraje v ČR teprve druhou sezonu) až ve Znojmě se soupeřem, který je rovněž nováčkem soutěže. Ten vedl 2:0, prohrával 2:3, ale nakonec vyválčil výhru 4:3. Hráno v pondělí 29.7.
Znojmo U21 – Varnsdorf U 21 4:3 (2:1)
Branky: 7. Juhaňák, 21. Reljič, 79. Hříbek (PK), 88. Hájek – 55. (pen.) a 63. Černý, 45. Lebruška.
Sestava: Klouda – Pollách, Kouřil, Vomáčka, Bukáček (45. Mpong) – Just (79. Honců), Šťastný (60. Ruzsó), Lebruška, Šraga – Jícha (81. Dostál), Černý (64. Halbich).
Trenér Ivan Kopecký (Varnsdorf): „I když jsem dnes prohráli, tak jsme nesehráli špatnou partii. Otočili jsme z 2:1 na 2:3, což považuji za velice pozitivní. Bohužel jsme nezvládli hru v přesilovce, kdy jsme měli o jednoho hráče v poli více, ale ukázalo se, že to nemusí být vždy výhodou. Již v přípravném utkání ve Štětí, tak i dnes se ukázalo, že nezvládáme závěry utkání a tím ztrácíme dobře rozehrané zápasy. Přesto musím naše kluky dnes pochválit a veřím , že i v zápase se silnou Slavii ze sebe vydají maximum.“
Ve druhém kole Juniorské ligy tým U21 porazil na hřišti v Rumburku po bojovném výkonu juniorku Slavie Praha. Hráno ve čvrtek 1.8.
FK Varnsdorf U21 – SK Slavia Praha U21 2:0 (1:0)
Branky: Ruszó (41.), vlastní (90. + 3). Sestava: Fendrich – Just, Kouřil, Vomáčka, Šraga – Ruszó (64. Pollach), Lebruška (83. Honců), Šťastný, Bukáček (56. Mpongo) – Jícha, Černý (73. Halbich).
V zatím posledním vystoupení neuspěli varnsdorfští junioři v Sezimově Ústí s juniorkou Táborska, kde podlehli 3:1 (0:0). Vedli sice 0:1 brankou Mponga, ale pak se trefovali už jenom domácí. Ve čtvrtek 8.8. hostí varnsdorfská U21 od 17.00 hod. v Rumburku vrstevníky FK Dukla Praha.