weby pro nejsevernější čechy

DĚTSKÝ ATLETICKÝ KEMP SE VYDAŘIL NA JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU

Atleti z AC Rumburk nezahálí ani o prázdninách a koncem července připravili na rumburském stadionu již šestý ročník příměstského atletického kempu pro děti.

Počasí celý týden přálo, trenérský kolektiv byl připraven, malí atleti byli šikovní, a tak probíhal celý týden ve znamení opravdu všech atletických disciplín.

V pondělí a úterý se děti učily a trénovaly techniku jednotlivých disciplín a ve středu si všichni společně zazávodili na atletické olympiádě.

Ve čtvrtek děti skákaly o tyči, házely kladivem a vrhaly koulí. V pátek program zakončil celodenní výlet na Dymník, zpestřený hrami a stopovanou.

Celý týden malí atleti poznávali i olympijskou atletickou historii. Každé ráno si mladí sportovci vylosovali jednoho ze 24 medailistů OH v dresu se lvíčkem na prsou. Děti se seznamovaly s našimi medailisty a rekordmany. Na konci týdne tak každý znal Báru Špotákovou, Honzu Železného, Emila Zátopka i Jožku Pribilince.

Uspořádání atletického kempu by nebylo možné bez obětavé práce kolektivu trenérek a velký dík patří i Ústeckému kraji za finanční podporu.

Další atletický kemp pro děti pořádá AC Rumburk na rumburském stadionu od 17. do 21. srpna a děti budou opět poznávat další špičkové atlety – rekordmany ČR, mistry světa a Evropy, ale i nezapomenutelné sportovce z historie AC Rumburk a rumburské atletiky.

Foto: Jana Březáková

Výsledky atletické olympiády:

https://online.atletika.cz/vysledky/45162

Tagy