weby pro nejsevernější čechy

Víkend třicátého čtvrtého týdne roku 2020

Před předposledním víkendem prázdnin smršť debilit. Nařizuji, zakazuji, omezuji, odvolávám, povoluji… Co k tomu dodat? Jak v takové situaci vůbec někoho někam zvát, když si nikdo neví rady a neví, co může čekat za pár hodin, zítra, příští týden?

Dlouho, předlouho se konaly přípravy na slavnostní otevření nové rozhledny na Luži, které bylo plánováno na pátek 21. srpna 2020. Ještě při nedávné brigádě účastníci vtipkovali, že vlastně nikdo nic neví. A je tak tomu dodnes, v předvečer původně ohlášeného termínu? Nevím, prostě nic nevím. Nikde na mne nevyběhla žádná informace, žádné podrobnosti – možná se něco konat bude, možná to bude velká sláva, ale beze mne. Nemohu sloužit, když není k dispozici ani čárka, nemohu nikomu říct, zda má smysl tam chodit, zda se vůbec rozhledna zpřístupní…

Inu, svět je divný a FB poslední dobou totálně k ničemu. Ráno na mne vyběhly hned dvě „aktuality“ – povšimněte si prosím času, který uběhl od jejich zveřejnění. To, že nikde není řeč o nějaké konkrétní hodině, komentovat ani nebudu. Jsem doma, pozdravujte na kopci někdo za mne.

Pozvat v pátek mohu jen do Lorety, kde se koná první z večerních prohlídek při svíčkách. A ve Fontáně bude hrát Surovej Stefan.

V sobotu 22. srpna 2020 u Dolského mlýna začínají Dny řemesel. V Dolním Podluží na koupališti Neckyáda. A pak tu máme dva koncerty – České filharmonické kvarteto v Krásné Lípě a po delší době The PIX na Lidovce. A jen poznámka k varnsdorfskému bazénu – je sice v sobotu a v neděli částečně blokován Slovanem, ale nejde prý o žádné závody, jen tréninky.

V neděli 23. srpna 2020 akce ve varnsdorfském Hosana Café.

Toť vše. Víc nevím a nesnažím se vědět. Něco najděte v plakátcích nebo někde úplně jinde. A jděte si třeba … kam chcete.

PS: Není v mých silách zpětně kontrolovat, zda všechny někdy postahované plakáty nakonec opravdu platí či ne. Takže pokud snad podle některého chcete někam vyrazit, ve vlastním zájmu si ověřte, zda ještě vůbec platí.