weby pro nejsevernější čechy

Třicátý pátý týden v roce 2020

A je to. Dva měsíce fuč, poslední týden, a blbinec pokračuje. Plány velké, jaká bude realita, to nás nejspíš bude překvapovat každý den.

Všichni si všechno schovali na poslední prázdninový víkend, takže během posledních pracovních dnů léta není nic, co by mi padlo do oka. Jedinou výjimkou je ve čtvrtek 27. srpna 2020 Den dětské radosti ZŠ a MŠ Varnsdorf Bratislavská. Pozvání do rumburského muzea mě nechává chladným, cizina mě už dávno přestala zajímat:

Přijměte pozvání na přednášku Mgr. Jiřího Řeháka o české menšině v srbském a rumunském Banátu 27. 08. 2020 v 17:00 hodin.

Mgr. Jiří Řehák je učitelem na gymnáziu v Teplicích. Dlouhodobě organizuje pomoc českým krajanům v srbském a rumunském Banátu. Pomáhá udržovat kontakty se starými českými komunitami, které opustily Čechy počátkem 19. století a které nás dodnes mohou v mnohém inspirovat.

Přednáška se uskuteční ve čtvrtek 27. srpna 2020 od 17 hodin.
Vstupné: 10 Kč

Hezký den
Kamila Lišková
Muzeum Rumburk
Oblastní muzeum v Děčíně

A bacha na otevírací hodiny varnsdorfského bazénu. Podle hlavního plakátu je sice otevřeno od rána, ale je třeba číst dál a všechno, nebo se podívat na detail – velký bazén je obsazen od 9 do 10:30 a od 15:00 do 16:30 Po, Út, Čt, Pá. Detaily viz podrobný rozpis.

Tak si zkuste něco někde najít, víc nevím a vlastně mě to už moc nezajímá.

Tagy