weby pro nejsevernější čechy

Vodnická pohádka

V pátek 4. září 2020 se u mola varnsdorfského rybníku (Rio, Mašíňák) odehrálo představení divadla Feste Vodnická pohádka.

Zahájení aktuální divadelní sezóny proběhlo opravdu velmi netradičně. Pod širým nebem, s herci většinou ve vodě, a navíc vyšperkováno neplánovaným, leč tematicky vysoce vhodným popuzeným vystoupením místního rybáře. Škoda, že z přebrané anotace vypadl jeden slogan – Klimatická pohádka pro celou rodinu. Šlo totiž spíš než o pohádku či inspiraci Čapkem o ekologickou hříčku.

Osobně si myslím, že právě kombinací obsahu pohádkového a ekologického se stalo představení určeným celé rodině. A nemyslím si, že bychom měli podceňovat děti, že jim čísla nic neřeknou. Myslím si, že jsou pro ně právě naopak inspirací dalšího bádání, vzdělávání a diskuse rodičů s dětmi ohledně vody a dalších klimatických či environmentálních témat.
Helianthus

Za úspěšnou realizaci se sluší poděkovat také technické sekci našeho divadla, která po celý den představení spolu s aktéry připravovala. A dík taktéž klukům z Lidovky, kteří zajistili potěchu nejen pro ty, kterým po dlouhé vynucené pauze chyběla kultura.

Foto IŠK:

Tagy