weby pro nejsevernější čechy

Dobročinný turnaj v malé kopané

Na začátku srpna proběhl dobročinný turnaj v malé kopané. Byla jsem tam jako divák a trošičku jako pomocnice a Michalovi patří velké poděkovaní za takovou akci a doufám že za rok se na takové akci opět všichni sejdeme. Děkuji Michale za super sportovní den!

Jak si byl spokojený s účastí týmů tak fanoušku? 

S účastí jsem spokojený byl a to ať už jde o počet týmů, tak i diváků, kteří si našli na stadion cestu. Turnaje se nakonec zúčastnilo 11 týmů, z toho 6 Fan clubů – Sparta, Dukla, Liberec, Varnsdorf, Slavia a Šluknov. Co se týká diváků, tak v jednu chvíli byla tribuna slušně zaplněna, ale stejně jako v loňském roce, tak i letos to ovládli fanoušci ze Šluknova.

Vybralo se krásných 30 000Kč čekal jsi takovou částku?

Nečekal. Doufal jsem, že by se mohlo zadařit a vybrat alespoň jako v prvním ročníku a nakonec se to posunulo o dost dál.

Zároveň probíhala i sbírka věcí pro pejsky a různé aukce probíhali na facebooku.

Ano, turnaj byl určený Záchytným kotcům a útulku Rumburk, k čemuž byla spojena i veřejná sbírka, kde mohl kdokoliv přispět buď finančním darem, nebo zanechat něco pro zvířátka přímo na sběrném místě v OD Ratio – nutno podotknout, že i tam byl výsledek nad  mé očekáván. A na facebooku opravdu probíhaly různé aukce. Několik dobrých duší se rozhodlo semnou spojit síly a věnovali mi něco, co jsem později vydražil a celá částka samozřejmě putovala na sbírku. Byl tam obraz od Vládi Janouše, korálkový set od Káti Bačovčin, Drive Burgers mi věnoval 12x burger menu a taky tam bylo několik podepsaných dresů – Michael Krmenčík, Daniel Pudil, Dominik Hašek a míč podepsaný kabinou AC Sparta Praha

Součástí turnaje byli i fotbalšipky, myslím že ty měli velký úspěch.

Fotbalšipky jsou super věc, bohužel ve výběžku ne moc zaběhlá, proto si to užili hlavně děti, kteří se toho nebojí a nestydí tolik, jako dospělý. Ale proběhl na nich dětský turnaj, tak svůj účel na turnaji splnily. Stejně tak i Bubble football, kde jsem také moc dospělých nezahlédl, což je škoda, obě atrakce jsou zábava a byli zdarma.

Proběhlo vše tak jak jsi chtěl?

K turnaji nemám nic, co bych vytkl, počasí vyšlo parádně, všichni si dost zahráli, hlavně se nikdo nezranil, což bylo nejdůležitější a piva bylo taky dost. Co se týká sbírky na sběrném místě, tak ani tam nemám co dodat.  Jak jsem zmínil v předchozí otázce, trošku mě mrzí, že nebyli více využity doprovodné atrakce jak hráči, tak veřejností, ale to už je bohužel úděl místních akcí a obyvatel. A co mě asi nejvíc odrazuje od 3.ročníku Dobročinného turnaje, tak je počet lidí, kteří přispěli. Ty bych spočítal na prstech jedné ruky a ještě by mi jeden zbyl. Naštěstí mě zachránili aukce, díky kterým to neskončilo fiaskem. Na druhou stranu už před turnajem jsem říkal, že doba je zlá a jdu do toho i s rizikem.

Výsledky turnaje?

Týmy byly rozdělěny do dvou skupin. V první skupině si to rozdaly Fancluby a v druhé ostatní přihlášené týmy – do semifinálové čtyřky se dostali už jen Fancluby a tak pořadí první čtyřky dopadlo takto – Turnaj ovládl Slovan Liberec, který porazil ve finále pražskou Slavii na penalty. V zápase o 3.místo si Fanclub Sparty poradil s fanouškama Šluknova.

Chtěl by si někomu poděkovat?

Poděkovat bych chtěl všem, kteří se na turnaji, či sbírce podíleli semnou a jakkoliv mě podpořili. Všem, kteří přispěli na sběrném místě v Ratiu i do kasičky na turnaji. Poděkovat bych chtěl firmě EWM, Baru Na scéně, mužům FK Rumburk, Fanclubu Sparty, Restaurace Střelnice,  do Turnova Petře Kohoutkové, k Havířovu do Václavovic Pajko Hradilovi a do Liberce Kubovi Děkanovi, kteří přispěli finančním darem. Poděkování patří i všem za věci k dražbě a firmě Prostě Q. Na závěr bych chtěl poděkovat všem účastníkům turnaje a věřím, že zase za rok.

Tagy