weby pro nejsevernější čechy

Víkend čtyřicátého týdne roku 2020

Na to nejpodstatnější, co se o tomhle víkendu odehraje, žádný plakát nemáme. Můžeme snad jen opakovat – kdo k volbám nepůjde, ať už pod jakoukoli záminkou, ať pak drží hubu. Můžeme si totiž za to my sami, jak to kolem nás vypadá a co se děje. Brblat pak je k ničemu.

Už je to tady. Zas. Zrušeno, zrušeno, zrušeno, zakázáno, odloženo. Každý, kdo se o něco snažil, dočká se svého potrestání. Opovažte se si zazpívat. Řadu akcí a plakátů jsem zachytil a vymazal, u mnoha dalších si ale nejsem jist – pokud snad budete mít v úmyslu někam vyrazit, kontrolujte, kontrolujte, zjišťujte. Neumím doporučit nic jiného.

V sobotu 3. října 2020 Jiří Rak opět musel přepracovat plány a s turisty vyrazí na náhradní trasu do labského kaňonu. Jel bych už konečně zas někam, jenže ranní sraz nemám šanci stihnout, takže budu kmitat po řadě jiných akcí.

Byl jsem zván do Jiřetína pod Jedlovou – tady se startuje 24hrs na Jedlové, celodenní charitativní závod ve výstupech od Kaple sv. Kříže na Křížové hoře k rozhledně. Ženy-volejbalistky Áčka sehrají dvě utkání se Spartakem Rokytnice nad Jizerou, kadeti U17-baskeťáci budou hrát s Českým Brodem. Při téhle sportovní příležitosti musím zmínit fakt, jakou změnu prodělal web varnsdorfské Regie. Roky jsem volal po tom, aby měl člověk šanci se nějak dozvědět, co se na sportovištích děje. Dlouho marně. A najednou se i dozvíte, kolik lidí je aktuálně v bazénu! Pravda, není to úplně ideální – v hale nebo na zimáku jsou vidět blokace, ale není jasné, proč. Jestli jde o trénink, nebo něco jiného. Jasně, některé sportovní oddíly jsou aktivní a zveřejňují o svých akcích poctivě informace vlastními cestami, ale jiné ani ťuk (nebo mi to někudy uniká). Pak nezbývá než hádat, že sobotní zábor haly florbalem od 8 do 14:30 asi trénink nebude… A po sportu trocha kultury. V Caffe Stodola v RBK koncert Mandava Jazzu – hrát a ZPÍVAT bude Crossover Quartet. Kdo ví, jestli to nebude labutí píseň celého hudebního festivalu… Na varnsdorfské Lidovce by měl být ples. Skauti chtěli začít plesovou sezónu a mimo jiné ocenit covidové hrdiny prvního pololetí. Ovšem co bude/nebude, to fakt nevím.

V neděli 4. října 2020 opět především sport. Baskeťáci-prťata (mladší minižáci U12) tentokrát dvakrát za sebou ve varnsdorfské sportovní hale proti BK Brandýs nad Labem. Odpoledne je vystřídají kadeti U17, kteří nastoupí proti Kolínu. Tělocvična pod náměstím na Národní bude patřit volejbalu, kdy VDF zaskakuje za původně plánovaný Jablonec nad Nisou. Snad by mělo jít o krajský přebor mladších žákyň v šestkovém volejbale. A odpoledne pohádka v Městském divadle Varnsdorf.

Na ostatní se podívejte, kde se dá. U nás nebo jinde. Hlavně ale důkladně kontrolujte, zda se vůbec akce koná a za jakých podmínek.