weby pro nejsevernější čechy

Z varnsdorfského fotbalu

Varnsdorf dovezl ze Žižkova důležitou výhru
V nedělním dopoledni se varnsdorfské áčko představilo v utkání FNL na Žižkově v dobrém světle a připsalo si první výhru v sezoně. Podle vyjádření trenéra pro média se vyplatila trpělivost týmu a vítězství je zasloužené. To znamenalo postup na 9. místo v tabulce s dosavadním ziskem pěti bodů. Nyní áčko FK čeká těžký zápas v Sokolové, který je druhý v tabulce .
Žižkov – FK Varnsdorf 1:3 (1:2)
Branky: 4. Böhm – 11. Kotiš, 27. Schubert, 89. Rudnytskyy
Sestava FK Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Zbrožek, Kouřil, Jakobovský (61. Cana) – Šraga – Rudnytskyy, Kotiš (C), Mikinič (74. Just) – Volf (53. Breite), Schubert. Trenér Zdenko Frťala.
Juniorka s debaklem a plichtou
Po prohře v Juniorské lize na hřišti Táborska (3:1), domácí remíze s Duklou Praha (1:1) a čtvrtečním debaklu v Pardubicích (7:0) hostili varnsdorfští junioři v pondělí mladíky ligového mistra z Plzně. Za deštivého počasí šli ve svém premiérovém vystoupení v Kotlině brzy do vedení, soupeř však byl aktivní a v závěru první půlhodinky srovnal. FK U21 pak měl další dvě, tři dobré příležitosti ke vstřelení branky, ale zahodil je. Zahájení druhé půle začalo vyloučením hostujícího hráče, a tak měla domácí sestava výhodu jednoho hráče navíc. Hostům oslabení ovšem viditelně nedělalo starosti, a když Varnsdorf zahodil další šance, pokusili se rozhodnout utkání ve svůj prospěch. To se jim nepodařilo, a tak se soupeři rozešli smírně.
FK Varnsdorf U21 – FC Viktoria Plzeň U21 1:1 (1:1)
Branky: 6. Mpong – 26. Končal. ŽK: 2 – 5 ČK: 0 – 1 (46. Libotovský).
FK Varnsdorf: Fendrich – Knížek, Filip, Bukáček (C), Šimoník, Mach, Černý, Just, Daníček, Mpong (62. Ruszó), Jícha. Trenér Kopecký.