weby pro nejsevernější čechy

Virtuální výstavy a zapomenuté příběhy v České Lípě

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě je stále dočasně uzavřeno nejen kvůli aktuální covidové pandemii, ale také kvůli výměně oken, která bude realizována v posledních dnech letošního roku a převážně v roce 2021. Protože ale dále pracujeme, máme co říci a nechceme ztratit kontakt s veřejností, zveme Vás k prohlídce našich virtuálních projektů na webových stránkách.
Zhruba jednou měsíčně se zde objeví nová VIRTUÁLNÍ VÝSTAVA. Zatím můžete navštívit tři, Českolipskou dívku, z oboru archeologie kolegové připravili výstavu Výbava na poslední cestu a kolega geolog Zkameněliny z druhohorního moře. Na příští adventní týden chystáme výstavu o vánočních pohlednicích.

Také jsme pro Vás na webových stránkách připravili cyklus ZAPOMENUTÉ PŘÍBĚHY, kde se vracíme k počinům a zajímavostem z minulosti. Doposud jsme se věnovali počátkům muzejnictví v České Lípě – Muzeum je otevřené, osobnosti Bohumila Kinského – Českolipská muzejní čtvrť, počátkům galerie našeho muzea – Výtvarná sympózia na Českolipsku. Zatím poslední příběh nese tajemný název Artopiperisté a caletníci a bude provoněn perníkovým kořením.

Vše najdete na https://www.muzeumcl.cz/virtualni-muzeum

Pevně věříme, že nám zachováte přízeň a brzy se budeme moct potkávat i nevirtuálně.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

vedoucí oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie – Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297/1, 470 01 Česká Lípa

Tel.: 487 824 145, 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Tagy