weby pro nejsevernější čechy

Teplice chválu v lize neustály a s Varnsdorfem vypadly z poháru (FK VARNSDORF – FK TEPLICE 2:0)

foto: Jakub Trmal

Na prestižní utkání si našlo cestu 1348 diváků, což je na naše poměry velmi slušné. Teplice a Varnsdorf jsou na poli fotbalu spřátelení, takže po vzájemné dohodě nastoupil Varnsdorf v bílých dresech, zatímco tepličtí oblékli svoji tradiční žluto-modrou kombinaci.  Pomezním rozhodčím velel zkušený Příhoda, takže v oblasti řízení zápasu nebyl při průběhu žádný problém.

Teplický trenér Ščasný chtěl své opory šetřit, takže známá jména jako Mahmutovič nebo Vachoušek přišla až v průběhu zápasu. Prvních patnáct minut se nic moc nedělo, Varnsdorf byl evidentně trochu vyplašený, takže míč měli na nohou hosté. V 18. minutě přišla první větší šance Teplic, brankář domácích Porcal ji ale vychytal. Od začátku bylo zřejmé, že Varnsdorf se chce ukázat a tak se běhalo a běhalo. Teplice sice stále tlačily, varnsdorfští si ale tvořili šance z brejků. První náznak gólu byl ve 24. minutě, nepovedená hlavička varnsdorfského útočníka směřovala ale mimo. Čtyři minuty poté sice Varnsdorf gól dal, jenže nakonec nebyl pro porušení pravidel uznán. Před poločasem zase zkoušel ohrozit domácí svatyni Táborský, trefil ale jen boční síť.

Po přestávce přišel do hry varnsdorfský útočník Jiří Schubert, jenž měl na celé utkání zásadní vliv. Nejdříve sice padla jediná žlutá karta zápasu pro Jablonského z Teplic, ale už v 51. minutě se střídající Jiří Schubert po zmatku ve velkém vápně trefil a Varnsdorf vedl. Teplice zkoušely zatlačit, Mahmutovič chtěl přelobnout vyběhnuvšího brankáře, ale minul. Jiří Schubert se posléze stal hrdinou zápasu, když v 64. minutě po vydařeném brejku vyrobil výsledek 2:0. 

Teplice se znovu sebraly a poslední minuty patřily hlavně jim. Nejdříve to byla hlavička, kterou Porcal uklidil na roh, poté prudká střela mimo a nakonec vydloubnutý míč na hraně brankové čáry Varnsdorfu. Varnsdorfští v zápase spoléhali na rychlé protiútoky, a tak v 80. minutě nastřelili tyč, aby v 83. varnsdorfský útočník těsně neobhodil teplického brankáře Grigaru. 

Nastavené tři minuty už nic neznamenaly, snad jen potlesk ve stoje od diváků. A také bylo za co, Varnsdorf nyní postupuje do 3. kola národního poháru a Teplice zažívají to stejné, co Slávie před dvěma lety, kdy ještě ostudněji vypadla s divizním (!) Převýšovem. Inu, karma. Těch pár fanoušků, co z Teplic dorazilo, si své frustrování vybylo hozeným kelímkem s pivem na varnsdorfské příznivce, nic závažného se ale nestalo. 

Foto od Jakuba Trmala: