weby pro nejsevernější čechy

Konec srandy, prázdniny jsou fuč…

Dřív než jsme se stačili rozkoukat, je po žížalkách a o tomto víkendu nám už začíná září. Asi i kvůli tomu se kdekdo pokusil našťouchat do posledního prázdninového dne kdekterou akci. Jen pevně doufám, že bude slušné počasí, nerad bych při tom přebíhání a přejíždění mrznul a moknul… Některé akce oznamují svůj začátek už na pátek 30. srpna 2013, ale vzhledem k tomu, že nebudu už zase v severních Čechách, nechává mě to v klidu a soustředím se plně na sobotu.

A to je trochu problém – jak to na 31. srpna 2013 naplánovat, aby člověk stihl alespoň něco? Od rána se překrývají termíny tradiční přehlídky Böhmerlandů v Krásné Lípě, Samat Touru v Jiřetíně pod Jedlovou a Lipovského dřeváku, abych jmenoval jen něco z toho, co mě zajímá. Motocykly se naštěstí přesouvají po různých městech a místech Výběžku, takže je na výběr, kde je zastihnout.

O probíhající Hradozámecké noci si člověk může nechat jen zdát, navíc sehnat na ně plakátky je nadlidský výkon (na ukázku alespoň Lemberk, když už jsem se minulý týden motal v Jablonném v Podještědí). Odpoledne by snad také měla být přesunutá Doubická pouť, ale tu nestíhám z jednoduchého důvodu – Kocouři slaví už pět let svého vaření, takže varnsdorfský pivovar to jistí. Odskočit si ale hodlám večer do Krásné Lípy – na chvíli změnit žánr. Myslím, že koncert Stuttgartských filharmoniků bych si neměl nechat ujít… Zato koncert na Stodolci vynechám, i když za jiného časového rozvrhu bych asi uvažoval…

No a v neděli budu odpočívat, sportovní akce mě nechávají v klidu. Ty (a spoustu dalších zde nejmenovaných) najdete v našem kalendáři. No a samozřejmě – pokud víte o nějaké akci, kterou v něm nevidíte, neváhejte nám dát vědět, abychom to napravili.