weby pro nejsevernější čechy

Další lipovský Dřevák za námi

Jsou dvě možnosti jak uspořádat něco na způsob městských slavností: schválit v rozpočtu nezanedbatelnou částku, oslovit nějakou agenturu a přivézt hvězdy a hvězdičky a dát lidem hry (chleba si musejí koupit sami). Anebo si prostě vystačit z vlastních zdrojů. Letos to udělali v MIkulášovicích a tradičně v Doubici a Lipové. Tam si takhle mohou dovolit dělat podobné akce hned dvakrát za léto. Po jarmarku tak uzavřeli prázdniny dalším Dřevákem a velice úspěným. Děvčata u vchodu už odpoledne hlásila, že bude překonán rekord a byl. Ve finále příšlo na osmsetpadesát platících návštěvníků. Kromě tradičních soutěží v hodu kládou a přetahování v páce (v obou na dvacet chlapíků a přes patnáct žen) zahrála i skupina By NO Means a následovala večerní zábava.

Hlavním bodem programu bylo ale řezýání dřevěných soch se kterým se začalo už ve čtvrtek.

Všechny sochy mají už nyní nové majitele a přímo v LIpové se budeme moci setkat se Sparavedlností, která bude před úřadem, s kapličkou na místě bývalé restaurace Rychta, se sochami sv. Šimona a Judy před kostelem.

Hlavní cenu v divácké tombole: motorovou pilu, jako tradičně nevyhrál nikdo místní, ale žena z krajského města Ústí nad Labem.

Protože nejméně polovinu soch letos řezaly ženy je tu jistá naděje, že se výherkyně zúčastní aktivně příští rok. A něco vysochá.