weby pro nejsevernější čechy

Unikátní koncert Edwarda Powella

Možná jste si všimli, že s koncem prázdnin se už zase dění začíná přesouvat od víkendů také směrem ke všedním dnům a „instituce“ začínají zveřejňovat své plánované programy. Takže máme v našem kalendáři třeba i oznámené akce Domečku Na Kopečku, a tady je podrobnější pozvánka na jednu z nich. Světově unikátní hudba inspirovaná Blízkým i Dálným východem Na Kopečku

Domeček Na Kopečku v září opět otevírá dveře nové sezóně a to již po sedmé. Vedle pravidelných kulturních střed nabízí také jeden koncertní čtvrtek, kde vystoupí kanadský muzikant Edward Powell žijící dlouhodobě v Čechách. 

Edward je mezinárodně oceňovaným průkopníkem v propojování hudebních vlivů různých kultur. Strávil více než 10 let v Orientu studiem u významných hudebních mistrů a proto je nyní jeho hudba ovlivněna indickými a středovýchodními tóny. Zabývá se také kombinací arabské a turecké hudby. 

Edward nejprve studoval v Indii, poté konzervatoř v Římě, kde hrál nějakou dobu pro římskou filharmonii, později sbíral hudební zkušenosti na Blízkém východě. Od roku 2000 vydal Edward 6 alb své vlastní tvorby a také vyrobil více než 20 původních nástrojů, které používá při svých vystoupeních i při nahrávání alb.

Edward se profesionální hudbě věnuje více než 30 let, účinkoval při mnoha veřejných akcích a na festivalech na celém světě. Dnes je považován za jednoho z nejlepších světových hráčů na bezpražcovou kytaru.

Koncert Edwarda Powella, interpreta, skladatele, učitele i tvůrce hudebních nástrojů můžete navštívit 12. 9. 2012 od 18:00 Na Kopečku.

Více na www.edwardpowell.com  a www.domeceknakopecku.cz

BáraS

Malá ochutnávka tady:

https://youtu.be/CNsjAIyiVgg