weby pro nejsevernější čechy

Strongman Kralupy nad Vltavou (varnsdorfští siláci opět v akci)

Mirek startoval v dopolední části v kategorii Strongman do 105kg, kde bylo přihlášených 21 závodníků. První disciplínou bylo tažení 4,8 tunového auta na laně na vzdálenost 20m. Mirek měl výsledný čas 32 vteřin. Druhou disciplínou byl log lift (zdvih 82 kilogramové klády) na maximální počet opakování v čase 1 minuty. Mirkovi se podařilo kládu zvednout jen na ramena, proto nezískal do průběžného pořadí žádný bod. Následovala farmářská chůze se 110 kilovými kufry do každé ruky. Závodilo se na vzdálenost 40 metrů s otočkou v polovině dráhy kolem pneumatiky. Mirek ušel dráhu v čase 53,12 vteřin. Další na řadě bylo převracení 330kg pneumatiky (tire flip). Úkolem bylo jí 8x převrátit v co nejkratším čase, s limitem 1 minuty. Mirek jí převrátil pouze 2x, protože pneumatika byla nezvykle nízká. Poslední disciplínou bylo zvedání betonové koule (tzv.Atlas stone) s průměrem 50cm, o váze 115kg, a její přehazování přes laťku ve výšce 120 cm. Soutěžilo se na co nejvyšší počet opakování v limitu 1 minuty. Mirkovi se podařilo kouli odlepit od země a dostat jí do náruče, ale nepřehodil jí přes laťku. V konečném pořadí obsadil Mirek 15.místo.

V odpolední části startoval Martin v kategorii Strongman příchozí do 105kg. Pro Martina to byla premiéra na strongmanských závodech. Dsiciplíny byly stejné jako v dopolední části, jen váhově uzpůsobené pro tuto kategorii. Na laně závodníci tahali 2,2 tunové auto. Martin přitáhl v čase 21,47 vteřin. Log lift vážil 67 kilogramů, Martin jej zvedl 5x. Farmářská chůze byla s 83 kilovými kufry. V této disciplíně Martin suveréně vedl s časem 30,70 vteřin. V převracení pneumatiky měli příchozí stanovený počet 10 otoček s 200kg gumou. Martin to stihl v čase 47,40 vteřin. Nakonec borci zvedali betonovou kouli s průměrem 40cm a vahou 75kg. Martin jí přes laťku přehodil 4x. V konečném pořadí se Martin umístil na krásném 4. místě.

Poslední na řadu přišla Katka, která startovala v kategorii Strongwoman, kam se přihlásilo 7 silných žen. Na laně ženy tahaly 1,5 tunové auto. Katka auto přitáhla v čase 21,35 vteřin. Log lift měly ženy 35 kilový. Katka si zlepšila své osobní maximum, když kládu zvedla v limitu jedné minuty 11x. Pro farmářskou chůzi měly ženy připravené 33kg kufry do každé ruky. Katka dráhu 40m doslova uběhla za 21,26 vteřin. Pro tire flip byl opět stanoven počet 10 otočení s 90kg pneumatikou. Katka to zvládla za 38,31 vteřin. Na poslední disciplíně ženy zvedali 45kg betonovou kouli o průměru 40cm. Katka jí přehodila 7x. V konečném pořadí vyhrála Katka pohár za třetí místo.

„Chtěli bychom tímto poděkovat všem našim sponzorům, díky kterým můžeme trénovat a absolvovat soutěže. Srdečně všechny zveme na naše silové tréninky, které probíhají ve Varnsdorfském pivovaru Kocour. Trénujeme minimálně třikrát týdně, tréninky jsou vhodné pro muže i ženy. Můžete si u nás vyzkoušet strongmanské náčiní a jednotlivé disciplíny, které plánujeme zařadit do soutěže pro diváky na Festivalu lokální ekonomiky 21. září ve Varnsdorfu. Více informací získáte na našich webových stránkách www.strongmanvarnsdorf.cz“.