weby pro nejsevernější čechy

Krajský a okresní fotbal ve výběžku

V I.A třídě by chtěli svá loňská postavení vylepšit týmy Rumburku a Šluknova. Po dvou kolech podzimu si lépe vedou rumburští fotbalisté, připsali si po výhře i prohře. Doma sice s Travčicemi neuspěli, ale poté dokázali přivést body z Velkého Března. To Šluknovu vstup do soutěže vůbec nevyšel, prohrál doma s Českou Kamenici i venku v Travčicích (nyní vedoucí tým soutěže) a v obou duelech nevstřelil ani jednu branku. Věřme, že se do potřebné formy tento tým rychle dostane.

Krajská I.B třída je týmy z výběžku zastoupena Velkým Šenovem, Mikulášovicemi a Horním Podlužím. Šenov se v posledním ročníku horko, těžko zachraňoval a nyní zahájil skvěle. Obě dosavadní střetnutí vyhrál a jeho gólman ani jednou netahl míč ze sítě. Patří mu tedy první místo. Nováček soutěže z Mikulášovic si zatím vede také velmi dobře. Doma remizoval s Přestanovem a přivezl důležité body z derby severu, z Horního Podluží za výhru 3:4 (2:2). Za domácí se trefili dvakrát Bandas a jednou Drátovník, za Mikulky se střelecky zaskvěl Biestenský. Dal všechny čtyři góly svého týmu. 90 diváků vidělo nejen hodně branek, ale také žlutých karet, a to v poměru 6:3.
Celek Horního Podluží tedy po domácí prohře s Ravelem Ústí neuspěl ani napodruhé na svém hřišti a v obou utkáních inkasoval po čtyřech gólech. Na tom se bude muset v Čechii zapracovat.
V děčínském okresním přeboru si zatím z mančafů ze severu nejlépe vede Jiřetín, který dvakrát vyhrál a je druhý. Porážku i prohru mají na svém kontě Šluknov B, Dolní Poustevna a Jiříkov, Krásná Lípa bodově uspěla jen jednou remízou a bez bodů zatím jsou Chřibská a Staré Křečany.