weby pro nejsevernější čechy

Divadlo Nový Bor informuje o nastávající sezoně: zahajují DVA NA KANAPI

O týden později přiveze Mladoboleslavské divadlo do Nového Boru Moliérovu hru SCAPINOVA ŠIBALSTVÍ. V hlavní roli se představí Matouš Ruml, držitel ceny Thálie. Hra je o šibalech, kteří hýbou světem. Moliérův Scapino je šibal podobný Belmondovým filmovým hrdinům. Přitažlivý, důvěryhodný, obdivuhodný. Nasazuje krk, nastavuje záda, přijímá rány a nesmiřuje se s hloupým pořádkem věcí.

sibal

Milovníci bluegrassu a gospelu si užijí 21. září koncert skupiny Lužická tráva v Navrátilově sále. Měsíc říjen bude doslova nabitý kulturou. Turné čtyř můstků představí Zdeněk Izer, Mezinárodní hudební festival Lípa Muzika přiveze kamerunskou soulovou zpěvačku Ntjam Rosie, Severočeské ústecké divadlo vystoupí v rámci výročí republiky s Verdiho operou La Traviata, v kostele se rozezní koncert Českého varhanního festivalu na záchranu novoborských varhan aj.

Mimořádný hudební zážitek čeká na fajnšmekry na začátku listopadu, chystá se totiž na ně Slet bubeníků. Abychom uspokojili všechny diváky, tak letos poprvé uspořádáme dvojkoncert. Setkají se tu nejlepší čeští bubeníci se svými kolegy z různých koutů světa.

Pokud budete mít chuť se rozesmát až k slzám, pak si nenechte ujít one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví v představení CAVEMAN.

Divadlo Josefa Dvořáka přijede s hrou Taneční hodiny pro starší a pokročilé, které zpracovalo na motivy knihy Bohumila Hrabala. V hlavní roli se představí Josef Dvořák a Markéta Hrubešová.

Chybět nebudou ani tradiční přednášky o historii PhDr. Vladislava Jindry, jazzové večery a řada zajímavých výstav.

Aktuální program novoborského divadla je zveřejněn na www.kulturanb.cz/divadlo. Novinkou letošní sezóny je možnost platby vstupenek přes internet nebo přes T-mobile. Tím se také krátí doba rezervace vstupenek do divadla na 1 týden od zarezervování. Diváci mohou využít také řadu slev, pokud si zakoupí Kreditní kartu Divadla a stanou se tak členy Věrnostního Klubu Kultury. Více na www.kulturanb.cz