weby pro nejsevernější čechy

Martin

Tento sloupek měl vyjít v Rumburských novinách 24.3.2022, kde jsme nestihli řádnou uzávěrku (díky covide!), a tak ho publikujeme alespoň zde.

Drahé čtenářky, drazí čtenáři.

Víte kdo je to grafický designer? Ten kdo dává fotografiím a textům konečnou podobu. Ten kdo ze všech materiálů, které mohou být jen chaotickými složkami informací vytvoří prostor který si chcete číst. V případě novin je to tak, že novinář jim dá duši, grafik vymodeluje tělo.

Dnes si tak naposledy čtete v těle novin, které tvořil více než dvacet let Martin Rein.

Martin byl u toho, když se z městského plátku ve formátu A4 stávaly noviny, které chtěli a také nakonec četli lidé po celém Šluknovském výběžku, společně s novinářkou Gabrielou Doušovou dali novinám nejlepší léta. Léta kdy vyhrávali celorepublikové soutěže za médium roku a prodej stoupal k 2 500 tisícům za jedno číslo. Společně vytvořili dílo, které mělo přesah za hranice Rumburka, něco co v té chvíli nemělo obdoby.
Martin dal novinám to nejlepší co měl, věnoval jim kus svého života, ano opravdu když se mu narodil syn – tvořil noviny, když se mu narodila dcera – tvořil noviny, když se mu ženil nejlepší přítel – tvořil noviny. Teď už nastal čas, kdy přenechá kus svého života a nechá ho žít po svém.

A tak vám přeji užijte si toto číslo a těšte se na na další, v novém těle s novým životem.
A Tobě díky Martine!

 

Tagy