weby pro nejsevernější čechy

Ve Šluknově se baletilo

25. 9. 2013, proběhl ve Šluknově koncert s baletním vystoupením. Návštěvníci se mohli pokochat přibližně p§ldruhé hodiny dlouhým představením, kde vystoupili: Giancarlo Ruggieri, Václav Krahulík a Soňa Ruggieri. Pan Ruggieri vystudoval konzervatoři v Pescaře, po čase se přestěhoval do Francie, kde vystupoval v Operním divadle v Montpelier a začal vystupovat i sólově v mnoha městech, jako je například Paříž nebo Štrassburk. Stal se mimo jiné i finalistou Mezinárodní pěvecké soutěže v Itálii a ve Francii v ní dokonce i zvítězil.
Jeho manželka, Soňa Ruggieri je bývalou členkou baletního souboru. Odstěhovala se do Itálie, kde tančila v souborech a baletu vyučovala.
Oba umělce doprovázel na klavír známý klavírista, skladatel a pedagog Václav Krahulík, který několikrát získal ocenění jako korepetitor.
Vystoupení bylo velmi rozmanité, neboť probíhalo hned v několika jazycích. Konkrétně se jedná o italštinu, češtinu, angličtinu, němčinu a francouzštinu. Zazněla i známá písneň ,,Over the rainbow“.
Trojice umělců byla oceněna potleskem ve stoje od osmdesátičlenného publika, což je pěkný úspěch.
Závěrem ještě pozvánka, pokud se chcete odreagovat, zažít nějakou srandu, zatancovat si a popovídat si s přáteli, tak máte možnost přijít v pátek 27. 9. Do DK Šluknov, kde se od 20:00 koná tradiční Oldies párty, která se tentokrát ponese v duchu zástěr a tepláků. Celý večer bude hrát sympatická skupina Mane, tak si to určitě nenechte ujít.