weby pro nejsevernější čechy

Vernisáž, výstava, vernisáž … a taky vernisáž

Už minule jsem při sestavování pozvánek zmínil, že od víkendů se dění pomalu nasouvá do všedních dní, tudíž to asi budeme muset řešit dvojí upoutávkou během týdne. Tady je tedy stručné upozornění, co lze navštívit začátkem října (především slovně, plakátků jsme tentokrát moc nesehnali). V úterý 1. října 2013 navečer je jedna vernisáž v Městské knihovně v RBK (fotograf Zdeněk Šeda) a jedna beseda v Městské knihovně ve VDF (viz plakátek). Krom toho můžete ještě v RBK na Střelnici na „satiricko-politickou komedii Na Brusel Vávro!“ v provedení místního divadelního souboru.

Ve středu 2. října 2013 se spisovatelka Martina Bittnerová přesouvá do Městské knihovny v RBK, podle upoutávky je v plánu trochu jiné téma (Božena Němcová a sestry Rottovy – Karolína Světlá a Sofie Podlipská). Na Kopečku v RBK bude ke slyšení hudební těleso ze Cvikova, v Žitavě začíná prvním koncertem festival Mandau Jazz 2013, v Loretě by měla být otevřena noví výstava fotografií Světly Černíkové Náhrobníky, sochy a hřbitovy Šluknovska a já hodlám využít další turistickou nabídku o.p.s. České Švýcarsko a vyrazit pod dohledem certifikovaného průvodce na Zirkelstein.

Ve čtvrtek 3. října 2013 další vernisáž v Městské knihovně ve VDF, tradiční výstava studentských prací oboru Grafický design. Ve stejné době bude slavit na starokatolické faře druhé narozeniny Jonáš, místní rodinné centrum.

Na závěr ještě k pátku 4. října 2013 – vernisáže nekončí, v Městském divadle ve Varnsdorfu bude vystavovat Tomáš Zika svůj Naivní svět.

A pokud jste cestovatelé a milovníci hudby, nezapomínejte celý týden na koncerty cyklu Lípa Musica, najdete je třeba i u nás v kalendáři.