weby pro nejsevernější čechy

Krajský a okresní fotbal ve Šluknovském výběžku [září 2013]

V krajském přeboru (odehráno 8 kol) patří Vilémovu pátá příčka tabulky se ziskem 16 bodů. První čtyři kola soutěže byla pro tým výsledkově i bodově noblesnější (12 bodů). Pak ale následovaly těsné prohry a jedno vítězství a až proti Proboštovu se tým střelecky opět více prosadil (5:1). A to k radosti nejen trenéra Michaela Šimka, který tak dostal dárek ke svému svátku. Ambice Vilémova však řádně prověří zbytek podzimu, kdy se utká se všemi týmy, které zaujímají pořadí před ním.
V I. A třídě si ze dvou zástupců výběžku nadále lépe vede Rumburk a potvrdil to i v derby, ve kterém porazil Šluknov 3:0. Vítězný celek disponuje ve svých řadách více hráči schopných dávat více branek (Havel, Chlada, Pilko), zatímco šluknovští ze šesti utkání skórovali jen ve dvou, dali jen šest gólů, a to Velkému Březnu z toho nasázeli plných pět! Rumburk je průběžné pátý, Šluknov předposlední, tedy třináctý.
Krajské I. B třídě zatím po šesti kolech vévodí nováček z Mikulášovic a druhý je Velký Šenov. Mikulky ještě neokusily hořkost porážky, stojí při nich i štěstěna, neboť pět utkání pro sebe rozhodly rozdílem jedné branky, z toho tři na PK. To šenovští fotbalisté dokázali třikrát vyhrát suverénním rozdílem a bez inkasované branky a ve zbylých duelech vítězili nejtěsnějším rozdílem gólů. Vzájemný duel na hřišti v Šenově pro sebe rozhodly Mikulášovice výsledkem 1:2. Oba kluby dělí na špici rozdíl bodu a další průběh soutěže bude rozhodně zajímavý. Třetím klubem ze severu v této soutěži je Horní Podluží. To čekalo na první body až do 6. kola, kdy díky druhé půli přejelo nováčka z Hostovic divokým výsledkem 8:5. Poločas však zněl pro hosty 2:4. Tým se musí nadále spolehat na střelecké dispozice pouhých tří hráčů jako je Drátovník, Bandas a Bulejko, neboť defenzíva je hodně propustná. V šesti utkáních totiž celek inkasoval plných dvacet pět branek, a i proto mu zatím patří předposlední, třinácté místo.
Děčínský okresní přebor proti úvodním dvěma kolům soutěže přílišné tabulkové posuny týmů z výběžku za šest odehraných kol nezaznamenal. Stále si nejlépe vede Jiřetín p. J., který je třetí a na čtvrté místo se vyhoupl Jiříkov. Šluknov B si udržuje střed tabulky a hned za něj se na čelo druhé půlky pořadí prodrala Krásná Lípa, která úvod přeboru něměla dobrý. Tabulkou dolů se poněkud propadla Dolní Poustevna, za kterou je v závěsu Chřibská. Pořadí uzavírají Staré Křečany, které zatím získaly pouhý bod za porážku až na PK v domácím zápase s Boleticemi.
Kanonýři z výběžku (k 30. září)
Z FK Varnsdorf je zatím ve FNL nejpilnějším autorem branek Matěj Kotiš se 4 úspěchy. Jak si vedou nejlepší kanonýři z týmů krajských a okresních soutěží?
9 – Skyva (Velký Šenov)
7 – Vyšohlíd (Šluknov B)
Drátovník (Horní Podluží)
6 – Briestenský (Mikulášovice)
J. Šimek (Jiřetín p. J.)
Hrdlovič (Jiříkov)
Gláser (Dolní Poustevna)
M. Stárek (Chřibská)
5 – Vavroušek (Vilémov)
Bandas (Horní Podluží)
4 – Malák (Vilémov)
Chlada, Havel (Rumburk)
Tlapák (Velký Šenov)
Bulejko (Horní Podluží)