weby pro nejsevernější čechy

Pičusova pohodová vernisáž

Jak jsem se při zvaní na tuhle akci ostýchal použít NickName Tomáše Ziky, tu mi to do titulku docela hezky sedí. Tedy po čtvrtku, kdy otevřeli výstavku svých prací v knihovně studenti, kteří s kumštem teprve začínají, v divadle máme příležitost vidět průřez tvorbou, která začala na začátku devadesátých let.

pic4

Ten chlapec, který si tak hoví na úvodní fotografii z vlastní iniciativy spočítal, že obrázků je na výstavě stočtyřicetdevět a jsem na kloněn mu věřit, každopádně to číslo svědčí o tom , že je co prohlížet.

Vzhledem k tomu, že výstava zahrnnuje poměrně rozsáhlé období můžete hádat odkud a kam se ve své tvorbě Tomáš ubírá(l).

Vystaveným dílkům dominuje kresba, někdy pohříchu tak drobná, že jsem přemýšlel o další návštěvě oční optiky a posílení skel na brýlých. Ten problém ještě podporuje (ne)osvětlení na chodbách varnsdorfského divadla, které není pro podobné výstavy ideální. A je to škoda.

Před a po vernisáži vystoupil Tomáš ještě z různými hudebními uskupeními; plánovaný koncertík skupiny Byl Pes probíhal stejně jako známá Cimrmanova hra Vítr z hor, jenom naopak. Zatímco u Cimrmana herci ze scény pomalu mizí, členové Byl Pes pomalu přibývali.

pic3

Přiznávám, že jsem předsálí opustil ve chvíli, kdy muzikanti byli na scéně tři a v chodbičce bubeník pomalu vybaloval svoje nádobíčko)

Výstava bude otevřena tři měsíce a máte ji šanci vidět při návštěvě divadelních představení (říjnový program tady) a nebo každý pracovní den do tří hodin odpoledne po dohodě v kanceláři nebo dokonce ředitelně(!) divadla.

A ještě fotky kolegy Iva se kterým nás byla na vernisáži hned o jednoho víc. Takže jsme tam byli všichni.