weby pro nejsevernější čechy

Slavia v Kotlině remizovala s Varnsdorfem (0:0)

Pro všechny místní fotbalové fanoušky nastal v sobotu od čtyř hodin odpoledne fotbalový svátek, kdy na hřiště vběhla slavná Slavia, aby sehrála semifinálové utkání Poháru České pošty s Varnsdorfem. Ani policie či hasiči nebrali věc na lehkou váhu a ti druzí si svoje hadice natáhli jak ke kotli hostů, tak i domácích. Varnsdorfští příznivci se navíc blýskli balónkovým choreem a rozsypanými útržky papíru.

Svoje největší šance zazdil Varnsdorf hned v prvních minutách. Nerozkoukanou Slavii překvapil průnikem varnsdorfský Volf, brankáři Černému se ale podařilo z blízka provedenou střelu zneškodnit. Po pár minutách varnsdorfský Rudnytskyy využil chyby Nevese a šel sám na slávistického brankáře, avšak na poslední chvíli do jeho střely skočil skluzem Dobrotka a zachránil situaci. K dalším protiútokům se poté nadechla Slávie, obrovskou příležitost zkazil ve 30. minutě Juhar, který střílel do břevna. 

První poločas skončil a do toho druhého vlétla aktivněji naopak Slavie. Chyběla jí ale myšlenka a přesnost, tudíž se do finální fáze dostávala velmi těžko. Hlavně defenziva pražského celku měla problém s dlouhými pasy za obranu, které s chutí vypouštěli obránci domácích a z nichž Varnsdorf ještě několikrát zahrozil.  Domácí se zdáli běhavější a aktivnější, čehož také v 70. minutě využil Mikinič a zpoza vápna nádherně trefoval šibenici, brankář Slavie ale i tentokrát míč vychytal. 

Celkově se hrálo v ostrém tempu a s mnoha fauly, jak na straně domácích, tak i hostí. Gól nakonec nepadl a Varnsdorf bude mít při odvetném utkání v pražském Edenu velké naděje na úspěch, jelikož v současném rozpoložení je pražský klub k poražení. Sportovní svátek v kotlině přišlo navštívit 2953 diváků, což je pro zajímavost 328% z kapacity stadionu, která činí 900 příchozích.

S fotoaparátem se okolo hřiště rozprostíral Jakub Trmal: