weby pro nejsevernější čechy

Rumburské gymnázium vzkazuje: Nespadne to!

ilustrační foto – Jakub Trmal

V následujících dnech byla také upravena výuka, aby žáci mohli zůstávat ve stejných patrech a zbytečně se nepřesouvat. Paní Laubrová ale nervozitu mírní:

„Ve středu 2.10. došlo během dopoledne k odpadnutí části druhé vrstvy omítky ze spodní části (podhledu) posledního schodišťového ramene na hlavním schodišti. Pod odpadlou omítkou se objevila v první vrstvě omítky svislá trhlina, proto jsme přivolali statika k posouzení stability schodiště. Dle jeho posudku trhlina nemá vliv na stabilitu schodišťového ramene a schodiště lze nadále užívat bez omezení. Současně je dle jeho vyjádření nutno odstranit všechny uvolněné části vrchní vrstvy omítky. Po prohlídce zbylých ramen schodiště jsme zjistili, že v podobném stavu je ještě další schodišťové rameno. Tento týden po vyučování tedy kvůli bezpečnosti odstraníme na dvou zmíněných ramenech kompletně vrchní vrstvu omítky. Během podzimních prázdnin a v průběhu listopadu podhledy provizorně opravíme.“

{module Mohlo by vás zajímat…}

S prací se začalo už dnes odpoledne. O další podivné věci, což byl odpadlý radiátor, který se měl samovolně uvolnit během vyučování, vedení školy nic neví. Rodiče tedy mohou býti klidní, vše je v naprostém pořádku a škola jen tak nespadne.