weby pro nejsevernější čechy

Českolipský divadelní podzim začal, ale pár představení se ještě stihnout dá!

Sedmatřicátý ročník znovuzrozeného divadelního ferstivalu v České Lípě za sebou má druhý hrací den ve kterém se představili místní divadelníci s variací televizní Partičky a vypořádali se s tímhle formátem se ctí.Představení se jmenovalo Improtyjátr a jakkoli jsme tu televizní verzi (jako správný intelektuál) viděl pouze koutkem oka, myslím že jiráskovci udrželi žánr pevně ve svých rukou; myslím si to hlavně proto, že drželi zájem nadšeného publika. Pro představu pár fotek:

Ačkoli byl soubor před představením malinko rozpačitý, nojo, hraje se to bez zkoušení a bez režie), myslím že se po příznivé reakci diváků dá očekávat repríza.

Každopádně už zítra uvede soubor Jirásek od sedmi hodin večer v českolipském divadle recyklovanou inscenaci Shakespearova kusu Jak se vám líbí, se kterou koncem osmdesátých let objeli poměrně veliký kus světa.

V pátek (11/10) se ovšem hraje dvakrát, od deseti hodin večer uvede divadlo Point z Prostějova hru Testosteronvelmi svižnou a zábavnou situační komedii polského autora (A. Saramonovicze) sledující snahu sedmi zcela odlišných mužů pochopit v čem tvkíé jejich živočišná podstata.

Závěrečným představením, které příjde v sobotu (12/10) je hra T. Jarkovského Gagarin!. „Hravá inscenace , která v sobě kombinuje loutkové, hudební, pohybivé, činoherní i improvizační divadlo, kromě výjevů z Gagarinova života zobrazuje také běh dějin v polovině dvacátého století.“

Gagarina uvede divadelní soubor Športnikl z Prahy.