weby pro nejsevernější čechy

Volím, tedy jsem…(ovšem, asi idiot)

Už to máme za pár. Tedy ty volby. Když nám zrovna nesedí za krkem Zeman, tak se na nás sápou další diluviální příšery. Lidé se mne ptají koho mají volit? Nebo se ptají koho budu volit já? No, není to zrovna košer, prozrazovat vlastní volební záměry, ale doba je divná a ty volby ještě divnější. Tak se tím trochu prohrábneme: Nemohu volit ODS. Za posledních dvacet let se jim podařilo otrávit doslova milióny voličů a přinejmenším lehce zasmradit význam slova „pravice“ v domácí politice. Na to, abych je mohl volit, ta strana dopustila, aby jí zneužilo příliš mnoho grázlů.

Nemohu volit slovenského estébáka, to snad je jasné. Kdyby to jasné nebylo, tak třeba jen proto, že když promluví, slyším soudruha Husáka a jeho „těžkoslovenštinu“ a už se mi obrací kufr… Podobně nemohu volit KSČM, to je ještě jasnější. Nemohu volit česko-japonského protofašistu, na to je příliš jednoduchý, příliš průhledný, příliš ambiciózní, příliš slizký. Nemohu volit hnutí „Trhni si nohou!“, nebo jak se jmenuje nejnovější účelové sdružení kolem paní Bobošíkové, jejímž jediným programem je její zvolení do nějaké funkce, víc v tom nikdo nehledejte. Nemohu volit Zelené, protože je neznám. Pan Liška je asi fajn, ale nějak nám zapomněl ukázat i ty další zelené ženušky a panáčky. Nemohu volit Piráty, protože je rovněž neznám. Jsou mi tak nějak sympatičtí, ale nevím, co pro Vás i pro mne v té politice udělají, nějak mi to také zapomněli říct. Nemohu volit sociální demokracii, protože jí vedou profesionální mátohy. Sám program sociální demokracie je asi v pořádku, v pořádku nejsou její lídři. Až si to tam vykosí, jako se o to nyní (na poslední chvíli před volbami) pokusila ODS, tak možná.

Malé partaje, které nemají šanci se do sněmovny dostat, nemá cenu volit. Člověk tou volbou sice možná uspokojí své svědomí, ale jeho hlas jde doslova do pr…háje.

Na to, abych volil KDU-ČSL jsem málo křesťan.

Takže, když chci volit něco, co se alespoň trochu podobá „pravicové“ straně a zároveň to má šanci na vstup do Sněmovny, tak je to jasné, že? A nemlaťte mi Kalouskem přes hlavu, vy snad máte nějaké očividné a ušoslyšné důkazy jeho údajného padouštví? Jestli jo, tak rychle s nimi ven…

Jo, ale volit se musí. Kdo nevolí, stejně volí. A jestli neví, že když nevolí, tak stejně volí a komu ten hlas připadne, tak je vůl…