weby pro nejsevernější čechy

Podzimní dráček 2013

V pondělí 28. 10. 2013 proběhl ve sportovní hale Sportlife centrum v Rumburku 2. ročník pohárového závodu „Podzimní dráček“ v moderní gymnastice. Uspořádal ho oddíl TJ MG Rumburk a zúčastnila se ho řada oddílů z celé republiky. Závod byl rozdělen do dvou částí – v té dopolední soutěžila družstva pěti kategorií ve společných skladbách s náčiním i bez, a odpolední program patřil 32 jednotlivkyním v devíti kategoriích volného programu. I tentokrát šlo v obou programech o úžasnou podívanou, avšak na rozdíl od loňského roku se vítězné putovní poháry za společné skladby rozdělily mezi více oddílů. Máme obrovskou radost, že jeden z nich zůstává doma v Rumburku. Vybojovaly jej totiž naše závodnice v kategorii Nadějí starších. Pod vedením trenérky Šárky Sádovské si děvčata připravila pódiovou skladbu s míči, která je pro tuto kategorii v letošním roce povinným náčiním, a zejména první provedení se jim podařilo zacvičit skvěle. Vzhledem k tomu, jak rychle a dobře se naše gymnastky skamarádily s neposednými míči, existuje reálná šance, že by mohly 16. 11. 2013 na oblastním přeboru v Jablonci nad Nisou vybojovat postup na Mistrovství ČR.
Na své si přišly i jednotlivkyně ve volném programu moderní gymnastiky. Našim závodnicím se podařilo získat celkem 6 medailí a všechny si za svou píli a snahu zaslouží velikou pochvalu.

Velkým překvapením pro nás všechny byla nečekaná účast České televize, která k nám přijela natočit reportáž o moderní gymnastice a zdokumentovala celý průběh rumburského Podzimního dráčka. Objeví se v zábavním sportovním pořadu pro děti a mládež Lvíčata a měl by být odvysílán v sobotu 16.11.2013. Kdo se tedy nedostal přímo závody, má příležitost si jejich atmosféru přiblížit prostřednictvím ČT.

Uspořádání takové soutěže předchází dlouhé a náročné přípravy. Náš oddíl by se také neobešel bez patřičné pomoci. Rádi bychom proto touto cestou poděkovali všem, kdo se podíleli na jeho přípravě i bezvadném průběhu. V první řadě je to Město Rumburk, které tento závod podpořilo finančně, dále Sportlife centrum, které poskytlo zázemí své sportovní haly a také sponzoři, kteří věnovali ceny soutěžícím. Největší dík však patří rodičům závodnic našeho oddílu, kteří se postarali o veškeré materiálním a technické zajištění závodů. Podzimní dráček 2013 byl třetím závodem pořádaným naším oddílem, z rodičů se stává dokonale sehraný tým a tak se již nyní všichni těšíme na další rumburský závod. Ten proběhne na jaře 2014.