weby pro nejsevernější čechy

Remíza posunuje Varnsdorf na třetí příčku Fotbalové národní ligy

Poslední kolo letošního podzimu se hrálo ve varnsdorfské Kotlině za slušné návštěvnosti. Diváci si smlsli na čtyřech gólech, favorizované Táborsko mělo ve druhém poločase velké starosti s vydřenou remízou 2:2. foto: Jakub Trmal

Varnsdorfský tým žádná zima nezaskočí a ukázali to i při vstupu do celého utkání. Deset minut stačilo k otevření skóre, kdy se obránce Breite ukázkově trefil do svatyně Táborska a dal první důvod k radosti fanoušků Varnsdorfu. Ti zvedali ruce hned tři minuty potom, kdy padl další gól, jenže už po porušení pravidel v oblasti ofsajdu. Šance domácí nabudila a v 18. minutě zvýšil náskok kapitán Kotiš. Zdálo by se, že hosté budou chvíli tápat, ale fotbalovými zkušenostmi protřelé Táborsko za necelých pět minut přidalo branku a nenechalo si Varnsdorf utéci. Miljan Vukadinovič se kličkou prodral do vápna a křižnou střelou nechytatelně zakončoval. Varnsdorfští začali panikařit, často se uchylovali k nedovoleným zákrokům, což se jim vymstilo. Po jednom z volných přímých kopů se k míči dostal Aleš Kočí, nikým neomezován ve svobodě si před vápnem zastavil míč, otočil se a vyrovnal na konečný výsledek.

V rozmezí třiadvaceti minut padly všechny branky utkání, které bylo označováno jako šlágr kola. Druhý poločas patřil po stránce šancí Varnsdorfu, jehož hráči kazili jednu gólovku za druhou. Například kapitán Kotiš měl na kopačce nejméně dvě výtečné příležitosti. Zajímavostí, kterou ve svých pokřicích často zmiňovalo publikum, byla hlavní rozhodčí Adámková, kterou na lajnách doplňovali Paták s Plesarem. Rohozdčí – žena měla v tak důležitém utkání potlačit přebytečné emoce, v mnoha chvílích se ale zdál pravý opak. Utkání se jí podařilo dotáhnout do konce s mnoha žlutými kartami a s několika pocity křivd.

Varnsdorf se díky výsledku posunuje na třetí místo tabulky, které si schová přes celou zimní přestávku. Uvidíme, jak se týmu ze Šluknovského výběžku povede na jaře, jelikož je od prvního místa dělí momentálně pouhopouhé tři body. To se ale ještě dnes večer může změnit, záleží jak dopadne utkání druhého Hradce Králové s Karvinou. Každopádně si mužstvo z Kotliny zaslouží za předváděnou hru uznání a mnohem větší podporu jak na domácích utkáních, tak i na těch výjezdních.

Ani poslední kolo nevynechal výběžanský fotograf Jakub Trmal: