weby pro nejsevernější čechy

3. adventní víkend

Tak to vypadá, že se zase všichni zbláznili a na konec týdne se valí akcí, že se dají vidlemi přehazovat. Za chvíli mizím směr Německo, s o.p.s. České Švýcarsko se vypravím poznávat vánoční zvyky do Görlitz. Což krom jiného znamená, že nedám dnešní (12. 12. 2013) předvánoční program DDM Varnsdorf, přesunutý z původně plánovaného divadla do sportovní haly v 16:30.

V pátek 13. prosince 2013 je už několikátý den otevřených dveří na střední škole ve Šluknově, tentokrát ho má zpestřit jarmark. Jednou už bych se tam měl taky konečně vypravit. Jenže jsem pozván do střediska Windmühle v Seifhennersdorfu, kde bude slavnostně končit přeshraniční textilní projekt. V Permoníku jsem našel, že Dolní Podluží dělá večer Adventní koncert v Bio Luž, tam jsem taky nikdy nebyl. A nelze opomenout Doubickou Fabriku, kde proběhne první prosincový koncert. 

V sobotu 14. prosince 2013 začíná ten správný akční masakr. Trhy v Krásné Lípě, v Dolním Podluží, v Rumburku Na Kopečku, koncert ve Starých Křečanech, kdo chce, může ujet do Zubrnic, a mnoho dalšího…

V neděli 15. prosince 2013 pokračujeme. Stříbrnou neděli na náměstí snad má mít Chřibská, ale na netu jsem nenašel žádné podrobnosti. Odpoledne koncert mladých ve starokatolickém kostele ve Varnsdorfu, Lužičan v Krásné Lípě, Rumburský komorní orchestr v aule gymnázia, Schola Gergoriana Pragensis ve Šluknově a troubení z oken Hrádku ve Varnsdorfu. Pokud možno všechno takřka ve stejnou hodinu… O bohaté sportovní nabídce a nedělní pohádce v divadle ve VDF nemluvě.

Tak si té sváteční pohody a klidu užívejte a nezapomínejte kontrolovat náš kalendář, pokud v něm nějakou akci, o které víte, nevidíte, dejte nám vědět.