weby pro nejsevernější čechy

Mladí umělci se ve Varnsdorfu předvedli na třetí advent

Třetí adventní neděle 15. prosince 2013 byla ve starokatolickém kostele ve Varnsdorfu utvrzena koncertem místních mladých umělců. Od nejmenší po velké, od mladičkých po značně starší, všichni ti předvedli něco ze svého umění. Vánoční koncerty jsou si velmi podobné a tak nemá cenu se zbytečně rozepisovat. Nálada svátků se dá navozovat i bez sněhu. Většinou pomocí koled nebo citlivých písniček, které náladu jaksepatří zesentimentální. Stejně tomu bylo i od čtyř hodin ve Varnsdorfu.

Namátkou Bára Ptáčková s Kristýnou Krulišovou zazpívaly Neckářovu Půlnoční, doprovozeny byly Annou Denezhkinou na kytaru. Nezpívalo se ale jen, zazněly také flétny nebo trumpety, což hezky sedlo do vzniklé atmosféry. Posledním vystupujícím byl sbor Biskupského gymnázia Varnsdorf, s kterým šel nakonec celý kostel „do Betléma“.

Velkou lahůdkou a nejen doslovnou se stal připravený a zdarma dostupný štrúdl s další sladkou pochutinou. Zároveň si každý mohl načepovat šálek teplého čaje, což se v promrzlém kostele hodí. 

Více vánočního zpěvu je dostupno z fotek Iva Šafuse:

A závěr koncertu je možno si i poslechnout:

 https://youtu.be/z1rZOU821Pc