weby pro nejsevernější čechy

Adventní koncert ZUŠ RBK, pobočka Krásná Lípa

Letos jsem přes veškerou snahu nestíhal koncerty „domácí“ ZUŠky, ale dostal jsem lano na koncert pobočky Základní umělecké školy Rumburk, který proběhl ve čtvrtek 19. prosince 2013 v Krásné Lípě. Nikdy jsem tu na takové akci nebyl, nikdy jsem nebyl ani v prostorech, kde se koncert odehrával, ani si nepamatuji, že bych tahle děcka někdy viděl někde vystupovat (i když spousta jmen mi byla víc než povědomých).

Budu se tedy tvářit nezaujatě a s čerstvýma očima – vždycky jsem si myslel, že koncertní sál ve varnsdorfské ZUŠce má své slabiny, ale krásnolipská obřadní síň mi poněkud vyrazila dech. Takové město, plné dotací a stavební činnosti, a nenajde se tu lepší prostor? Místa pramálo, vstup přímo do zad účinkujících, kterým často někdo coural sem tam bez ohledu na to, zda hrají či ne, „klimatizace“ otevíráním jen těchto vstupních dveří, o vyvýšeném pódiu nemluvě… Asi jsou tu na to zvyklí, na mě to působilo dost nepříjemně.

Děti se ale snažily, byť s některými lomcoval tréma natolik, že ani dýchat nemohly. Jiné ovšem svá vystoupení vystřihly bravurně bez mrknutí oka. Snad se na fotkách najde každý: