weby pro nejsevernější čechy

V pořadí již 26. memoriál M.Kotraby a 16.ročník H.Bálka v sálové kopané ve Vilémově vyhrál nečekaně mladý tým – Repre Šluknov !

Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když ze čtyř velkých favoritů – Komáři Filipov, Á-tým Vilémov, Čoklové Varnsdorf a Vilémov 2000 – se ani jeden z nich neprobojoval do semifinále !!! Další z velkých favoritů – Bílá Vdova Varnsdorf nakonec obsadil 3.místo. Obhájce titulu a další z favoritů, domácí tým – SC Stap Vilémov tentokráte nestačil ve finále na mladíky z Repre Šluknov. Do Play off neprošel díky losu jediný celek a sice – Zachy Team Liberec. O síle některých celků se sice vědělo, ale že by se vítězem stali mladíci z Repre Šluknov, netipoval žádný z přítomných odborníků. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí fotbalisté – jako např. – Stožický hrající za Viktorku Žižkov nebo varnsdorfští Kotiš a Stehlík, dále královodvorský Petr, vilémovští Dobeš, T.Jägr, Jindřich, Vlk a Vavroušek, hráči působící v Rakousku či Německu – Hubený a Kopřiva a další. Hrálo se ve třech skupinách po čtyřech mužstvech a v jedné bylo mužstev pět. Z každé skupiny postoupila do Play off první tři resp. čtyři mužstva a k nim i losem tři poslední týmy ze čtyř. Finále bylo vyrovnané a rozhodla jej jediná branka vítězů. Celý turnajový maratón měl 44 utkání, které s přehledem odřídila trojice rozhodčích – Klimt, Hartwig a Červený.

fotky Dušana Blanára:

V ý s l e d k y o d P l a y o f f :

Osmifinále: SC Stap Vilémov – Miminka Šluknov 5:1, Best of Varnsdorf – Mojžíšský výběr 1:0, Hapťák Šluknov – Kádě 5000 Velký Šenov 1:1 (2:1 na PK), Komáři Filipov – Cukrárna Sluníčko Varnsdorf 5:1, Bílá Vdova Varnsdorf – Animals D.Poustevna 0:0 (3:1 na PK), Á-tým Vilémov – F.Arma Teplice 0:0 (2:1 na PK), Repre Šluknov – FK Mikulášovice 2:1, Vilémov 2000 – Čoklové Varnsdorf 3:0.
Čtvrtfinále: SC Stap Vilémov – Best of Varnsdorf 3:0, Hapťák Šluknov – Komáři Filipov 1:1 (5:4 na PK), Bílá Vdova – Á-tým Vilémov 3:0, Repre Šluknov – Vilémov 2000 0:0 (4:3 na PK).
Semifinále: SC Stap Vilémov – Hapťák Šluknov 1:1 (6:5 na PK), Repre Šluknov – Bílá Vdova Varnsdorf 0:0 (2:1 na PK).
O 3.místo: Bílá Vdova Varnsdorf – Hapťák Šluknov 3:0
Finále: Repre Šluknov – SC Stap Vilémov 1:0

fotky Tomáše Fuska

Vyhodnocení nejlepších jednotlivců a kolektivů:

Nejlepší hráč : Kotiš Matěj – Bílá Vdova Varnsdorf
Nejlepší brankář : Štrombach Milda – SC Stap Vilémov
Nejlepší střelec: Vichterey Milan – 8 gólů – SC Stap Vilémov
Nejlepší rozhodčí: Klimt Pavel – Kamenický Šenov
Nejstarší hráč: Janovský Václav – 58 let – Mojžíšský výběr
Cena Fair Play: Janda Petr – Hapťák Šluknov
Nejlepší domácí celek: SC Stap Vilémov – 2.místo

Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a zatím asi nejbohatší dárkové koše v historii. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková – sestra zesnulého Honzy Bálka společně s místostarostkou obce Jitkou Kopřivovou, funkcionáři Sálovka Clubu Stap Vilémov a SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo rekordně přes 300. Zpestřením pro všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z velmi povedených turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán.

Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce. Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit i oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením pěkné kytice.

Pořadatelé děkují touto cestou všem sponzorům, kteří se na této akci spolupodíleli a díky nimž bylo možno zajistit velice hodnotné ceny, které přesáhly sumu 15 tisíc Kč !!!